'Champions League wordt afgerond in Lissabon'

12 juni 2020 om 17:04

LISSABON (ANP) De Champions League wordt dit seizoen in een verkorte toernooivorm uitgespeeld in de Portugese stad Lissabon, de Europa League in de Duitse regio Noordrijn-Westfalen.

Volgens Sky Sport Italia is dat het plan wat komende week wordt besproken tijdens een digitale vergadering van de Europese voetbalbond UEFA. Het bestuur beslist woensdag wat er onder meer met het restant van de Europese toernooien moet gebeuren.

Het plan is om in augustus zowel de Champions League als de Europa League op een centrale plaats uit te spelen. Beide toernooien waren aanbeland in de achtste finales toen het coronavirus er voor zorgde dat vrijwel heel Europa tot stilstand kwam. In de Champions League zijn Paris Saint-Germain, Atalanta Bergamo, Atlético Madrid en RB Leipzig al zeker van een plek bij de laatste acht.

De finales van de Champions League en Europa League zouden dit jaar in respectievelijk Istanbul en Gdansk worden gehouden. De UEFA geeft echter de voorkeur aan een toernooi op één locatie. Het knock-outsysteem met in iedere ronde een uit- en een thuiswedstrijd wordt dan steeds teruggebracht tot één duel. In Lissabon zouden de stadions van Benfica en Sporting Portugal gebruikt kunnen worden, in Duitsland zijn de steden Düsseldorf, Gelsenkirchen, Keulen en Duisburg in beeld om de resterende wedstrijden in de Europa League te huisvesten.

De Champions League voor vrouwen zou afgemaakt kunnen worden in Spanje.