Voetbal

29 juni 2020 om 10:54

Scherpenzeel in voorportaal KNVB-bekertoernooi

SCHERPENZEEL Scherpenzeel heeft een ticket bemachtigd voor de kwalificatieronde voor de TOTO KNVB-bekertoernooi. De kersverse zaterdag hoofdklasser was afgelopen seizoen nog actief in het districtsbekertoernooi in West 1, dat vanwege corona echter niet afgemaakt kon worden. De vier clubs die in dat toernooi de halve finale zouden bereiken, mogen na de zomer automatisch ook instromen in het grote bekertoernooi. Op basis van de reglementen heeft de KNVB inmiddels Scherpenzeel, AFC en DWOW aangewezen voor de eerste kwalificatieronde, die afgewerkt wordt op zaterdag 29 augustus. Het laatste plekje is mogelijk voor regiogenoot Roda´46 uit Leusden. Loting moet uitwijzen of Roda´46 of Huizen dat ticket krijgt. Om het grote KNVB-bekertoernooi daadwerkelijk te bereiken, moet Scherpenzeel na de zomer twee kwalificatieronden zien te overleven.

Autosport

Catsburg vijfde op Nürburgring

BARNEVELD Nick Catsburg heeft in de eerste autorace in de coronacrisis een vijfde plaats behaald. De ex-Voorthuizenaar eindigde met de Oostenrijker Philipp Eng als vijfde op de Nürburgring.
De eerste wedstrijd van de Nürburgring Lange Afstandsserie werd gewonnen door de Engelsman David Pittard en de Deen Mikkel Jensen met de Walkenhorst BMW M6 GT3.
De eerste race na de lockdown vond onder strenge voorwaarden plaats. De organisatie van de VLN creëerde een outdoor pitlane. De pitbox in de buitenlucht kwam volledig tot zijn recht. Zowel bij de deelnemers als organisatoren waren er dan ook tevreden gezichten.
Patrick Assenheimer/Maro Engel eindigden in de Mercedes AMG GT3 als tweede.
De CarCollection Motorsport R8 LMS van het trio Robin Frijns/René Rast/Nico Müller kwam als vierde over de streep gevolgd door de ROWE BMW M6 GT3 van Catsburg en Eng.
Eng maakte een zeer goede start, maar nog voordat hij de allereerste maal de Nordschleife opging moest de Oostenrijker een spinnende deelnemer ontwijken en viel terug van de vierde naar de negende positie. Mede door de spin van Beretta in de slotfase kon Nick Catsburg de BMW als vijfde over de finish sturen. ROWE Racing teambaas Hans Peter Naundorf was vol lof over zijn rijders, maar was ontevreden over de prestaties van de Michelin banden.