Inter mede dankzij De Vrij met de schrik vrij

29 juni 2020 om 11:10

PARMA (ANP) - Internazionale is in de uitwedstrijd tegen Parma met de schrik vrij gekomen. De nummer 3 van de Serie A keek zes minuten voor tijd nog tegen een achterstand van 1-0 aan. Verdediger Stefan de Vrij zorgde in de 84e minuut voor de gelijkmaker waarna invaller Alessandro Bastoni alsnog de zwaarbevochten zege veiligstelde: 1-2.
Dankzij de sensationele overwinning blijft Inter met 61 punten nog een beetje meedoen in de strijd om de landstitel. Juventus leidt met 69 punten, gevolgd door Lazio met 65 punten. Er zijn nog tien competitieronden te gaan.
Atalanta heeft de vierde plaats verstevigd. De ploeg van de Nederlandse spelers Marten de Roon en Hans Hateboer pakte drie punten in de uitwedstrijd tegen Udinese (2-3). De Colombiaan Luis Muriel was met twee treffers in de slotfase de gevierde man bij de bezoekers, die de derde competitiezege op rij behaalden.
Hateboer werd in de 59e minuut gewisseld. De Roon viel na een uur in. Bij Udinese was Bram Nuytinck basisspeler. Marvin Zeegelaar mocht in de 66e minuut invallen. Hij verzorgde de assist bij het tweede doelpunt van Udinese. Hidde ter Avest was vanaf de 82e minuut nog als invaller actief.
De ploeg uit Bergamo profiteerde van de nederlaag van nummer 5 AS Roma bij AC Milan (2-0). Atalanta staat negen punten los van de Romeinse rivaal. De eerste vier plaatsen zich voor de groepsfase van de Champions League.