Voetbal

29 juni 2020 om 11:12

Real Madrid neemt afstand van Barça

BARCELONA (ANP) Koploper Real Madrid heeft zich in La Liga losgemaakt van titelhouder FC Barcelona. De ploeg van coach Zinédine Zidane won moeizaam met 1-0 bij hekkensluiter Espanyol. De Madrileense club, die de vijfde competitiezege op rij boekte na de coronastop, profiteerde daarmee van de remise van Barça zaterdag bij Celta de Vigo (2-2).

Real heeft nu twee punten meer dan de grote rivaal, met nog zes speelronden te gaan. Bij een gelijk puntentotaal is Real Madrid kampioen vanwege het betere onderlinge resultaat.
Vlak voor het einde van de eerste helft schoot Casemiro raak, na een fraaie hakbal van Karim Benzema (0-1). Na de pauze ging Real door met het missen van kansen. Met het nodige geluk hielden de Madrilenen de broze marge vast.
Valencia blijft sinds de hervatting van de competitie punten verspelen. De ploeg van doelman Jasper Cillessen ging bij het hoger geklasseerde Villarreal met 2-0 onderuit. Het was voor Valencia de derde nederlaag na de coronastop. Uit de laatste vijf duels pakte de ploeg van trainer Albert Celades slechts vier punten. Valencia staat op de achtste plaats en dat is niet voldoende voor een Europees ticket.