'Robben is gewoon gebleven'

29 juni 2020 om 11:42

GRONINGEN (ANP) Wouter Gudde en Mark-Jan Fledderus, de algemeen en technisch directeur van FC Groningen, konden bijna niet geloven dat Arjen Robben bereid was om terug te keren bij de club waar hij op zijn twaalfde jaar met voetbal begon. "Dat zegt zo veel over hem", vertelde Fledderus bij de presentatie. "Hij is gewoon gebleven en ook nog een een liefhebber. Hij is nog steeds die jongen uit Bedum."

Fledderus zat op 9 mei vorig jaar al met Robben in München om de tafel. "Na dat bewuste gesprek heb ik hem gevraagd of hij alsjeblieft voor FC Groningen wil komen voetballen", vertelt hij. "Helaas ging dat niet door. Hij wilde stoppen en een jaar met zijn familie in München blijven wonen. Gelukkig zijn we daarna contact blijven houden en toen merkten we dat het bij hem ging kriebelen."

"In die vervelende coronatijd, die FC Groningen ook pijn heeft gedaan, vroeg Arjen hoe hij ons kon helpen. Toen hebben Wouter en ik de stoute schoenen aangetrokken en een afspraak met zijn vrouw Bernadien gemaakt. Arjen wist van niets maar wij zijn om half vijf in de ochtend in de auto gestapt. Arjen reageerde verbaasd toen we arriveerden maar bestelde meteen heerlijke sushi. Daarna hebben we hem een compilatie van de documentaire The Last Dance van Michael Jordan laten zien. Alleen Jordan was bij ons Robben. Daarna hebben we benadrukt dat de beste manier om Groningen te helpen is om bij ons te komen voetballen. Hij heeft alles gewonnen en komt op ons niveau spelen. Daar zijn we hem dankbaar voor."