Werner vertrekt met record

29 juni 2020 om 12:07

AUGSBURG (ANP) Timo Werner heeft als clubtopscorer aller tijden afscheid genomen van RB Leipzig. De Duitse spits maakte beide doelpunten in de gewonnen uitwedstrijd tegen FC Augsburg (1-2) en voerde zijn totaal in dienst van Leipzig daarmee op naar 95 doelpunten. Met zijn eerste treffer van de wedstrijd kreeg Werner, die voor zo'n 50 miljoen euro overstapt naar Chelsea, het clubrecord in handen.

"Dat maakt me heel trots. Ik ga deze club en deze stad missen", zei de 24-jarige spits, die werd geboren in Stuttgart en daar ook doorbrak in het eerste elftal. In de afgelopen vier jaar maakte Werner in 159 wedstrijden 95 doelpunten en hij gaf veertig assists. "Ik ben blij dat we de competitie winnend hebben afgesloten. We hebben ons voor de Champions League gekwalificeerd en zo voor een mooi einde van het seizoen gezorgd", aldus de international.

Zonder Werner, vanaf woensdag speler van Chelsea, gaat Leipzig in augustus de Champions League uitspelen. De ploeg van trainer Julian Nagelsmann is al kwartfinalist.