Davy Klaassen (archieffoto) scoorde de 4-0 voor Werder Bremen tegen FC Köln.
Davy Klaassen (archieffoto) scoorde de 4-0 voor Werder Bremen tegen FC Köln. Epa/friedemann Vogel / Pool Conditions - Attention: the dfl Regulations Prohibit any use of Photographs as Image Sequences And/or Quasi-video.

Bremen ontsnapt aan degradatie

29 juni 2020 om 12:03

Dost scoort weer voor Frankfurt

BREMEN (ANP) Davy Klaassen heeft met Werder Bremen rechtstreekse degradatie uit de Bundesliga kunnen voorkomen. Bremen won de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen tegen 1. FC Köln met maar liefst 6-1, mede dankzij een doelpunt van Klaassen. Concurrent Fortuna Düsseldorf, dat met twee punten voorsprong op Bremen aan de laatste speelronde begon, verloor met 3-0 bij 1. FC Union Berlin en degradeert naar het tweede niveau.

Werder Bremen moet nu met de nummer 3 van de tweede Bundesliga in een play-off gaan uitmaken wie komend seizoen op het hoogste niveau speelt. De viervoudig kampioen van Duitsland degradeerde één keer uit de Bundesliga, in 1980. Een jaar later keerde de groene brigade al weer terug in de hoogste afdeling.

De tweede degradatie in de clubhistorie leek zich de afgelopen weken aan te dienen, maar op de laatste speeldag van de reguliere competitie toonde Bremen veerkracht. Tussen de 22e en 29e minuut scoorde de ploeg van trainer Florian Kohfeldt drie keer. Klaassen tekende kort na rust in de rebound voor de vierde treffer. De oud-Ajacied vierde zijn zevende competitiedoelpunt van dit seizoen.

"De trainer zei vooraf dat we nog in leven waren en dat we nog kans hadden", aldus Klaassen. "We scoorden snel achter elkaar en speelden de wedstrijd daarna goed uit. In de rust zag ik dat Düsseldorf in Berlijn met 1-0 achter stond. Alles ging vandaag goed voor ons. Maar we zijn er nog niet, we hebben nog twee finales te gaan. Beide teams beginnen dan weer op nul. Misschien spelen we wel een derby tegen Hamburger SV, dat zou misschien wel leuk zijn."

Fortuna Düsseldorf, dat in 2018 promoveerde naar de Bundesliga, zakte door het verlies bij Union Berlin naar de zeventiende plek en degradeert net als SC Paderborn naar de tweede divisie.

ACHTSTE TREFFER DOST Bas Dost heeft het seizoen met Eintracht Frankfurt in de Bundesliga afgesloten met een overwinning. De spits droeg met een treffer bij aan de thuiszege op het al gedegradeerde SC Paderborn (3-2).

Dost vierde zijn achtste competitietreffer en zijn derde in de laatste vier duels. Eintracht Frankfurt wist zich niet zoals vorig seizoen voor de Europa League te plaatsen. De club eindigde als negende. De beste zeven ploegen van de Bundesliga gaan volgend seizoen Europa in.