Ermelo

29 juni 2020 om 12:09

'Vegan Streaker' zit achter brand bij eendenslachterij

(ANP) De man die eind vorige maand brand stichtte bij eendenslachterij Tomassen Duck-To in Ermelo is dierenrechtenactivist Peter Janssen (34), die ook wel bekendstaat als de Vegan Streaker. Dat heeft zijn advocaat Jan-Hein van Dijk bevestigd naar aanleiding van een bericht in De Stentor.

De 34-jarige Janssen heeft volgens zijn advocaat een volledige bekentenis afgelegd. Het gaat volgens hem om een eenmansactie. Volgens Van Dijk werkt de Vegan Streaker volledig mee aan het onderzoek.

Op een bewakingsvideo van het Ermelose eendenbedrijf is te zien hoe Janssen in de nacht van 28 mei enkele vrachtwagens in brand steekt op het terrein van de slachterij en daarbij zichzelf per ongeluk ook. Hij rent brandend weg. De vrachtwagens waren geladen met kunststof kratten. Er kwam veel rook vrij.


Apeldoorn

Zeven aanhoudingen na tv-programma over politiehonden

(ANP) De politie heeft maandagochtend zeven personen aangehouden op verdenking van dierenmishandeling. Dat gebeurde vanwege de uitzending van Undercover in Nederland van Alberto Stegeman op 19 maart. Daarin werden beelden getoond van ernstige mishandelingen van honden op drie locaties van de Koninklijke Nederlandse Politiehonden Vereniging (KNPV).

In het tv-programma van SBS6 was te zien dat honden werden mishandeld. Zo werd een stroombalk gebruikt bij het africhten.

De aangehouden personen wonen in de gemeenten Doetinchem, Montferland, Oude IJsselstreek en Elburg.


Almen

Grote brand verwoest boerderij en schuren

(ANP) In een boerderij en twee schuren aan de Dorpsstraat in het Gelderse Almen woedde zondag een grote brand. Omdat de woning een rieten kap had, is volgens de brandweer besloten veel eenheden in te zetten. De bewoners waren uit het huis en er bevonden zich volgens de brandweer geen dieren in de schuren.


Utrecht

Klokken van de Dom luiden dinsdag voor afscheid Van Zanen

(ANP) De klokken van de Dom luiden dinsdag om 16.45 uur voor het afscheid van burgemeester Jan van Zanen. Vanwege zijn vertrek naar Den Haag wordt een speciale gemeenteraadsvergadering gehouden in Tivoli-Vredenburg.

Het is een oude traditie dat het Utrechts klokkenluiders Gilde (UKG) de Banklok van de Buurtoren luidt voorafgaand aan een raadsvergadering. Maar bij heel speciale gelegenheden neemt de Domtoren deze functie over. Dinsdag brengen vrijwillige luiders van het UKG de drie grote klokken van de Dom in beweging.