Lucas Groeneveld is de jongste deelnemer in de Porsche Mobil 1 Supercup.
Lucas Groeneveld is de jongste deelnemer in de Porsche Mobil 1 Supercup. Team GP Elite

Hollandse kolonie met Team GP Elite

2 juli 2020 om 10:55

Vijf Nederlanders in debuterend autoraceteam

BARNEVELD Jaap van Lagen moet het op het circuit van Spielberg opnemen tegen een hele vloot van internationale toprijders. Maar ook uit eigen land mag de Edenaar rekenen op de nodige concurrentie. Team GP Elite brengt maar liefst vijf landgenoten aan de start in Oostenrijk.


Berry Kamphorst

Team GP Elite is het sportieve vervolg op GP Elite. Het autosportbedrijf uit De Rijp werd 12½ jaar geleden opgericht door Marc Schipper. Team GP Elite, het raceteam, bestaat echter pas 5 jaar. In die periode is het team 'door een sterke organisatie' in staat gebleken om op het hoogste niveau door te breken.
De winst in het Porsche Carrera Cup Benelux Kampioenschap (Max van Splunteren) en het winnen van de Porsche Mobil 1 Virtual Edition in 2020 (Larry ten Voorde) waren opstekers voor het team.
De Porsche Mobil 1 Supercup is de logische vervolgstap. De debutant in deze serie heeft het vertrouwen gekregen van zowel de organisatie als de rijders.
Torsten van Haasteren is als teammanager eindverantwoordelijk voor het raceteam binnen GP Elite. ,,GP Elite is gericht op het faciliteren van de droom die veel rijders voor ogen hebben, namelijk zichzelf ontwikkelen en plezier beleven aan het beheersen van een auto op de limiet. Dit beperkt zich niet tot het raceteam, want ook tijdens de trainingen en evenementen van GP Elite ontwikkelt iedere rijder zich steeds verder. Wij noemen dit unieke concept de Autosportladder. Daarin is de Porsche Mobil 1 Supercup voorlopig het hoogste haalbare,'' zo vertelt een pr-medewerker van het team.

TOPRIJDER Het raceteam uit De Rijp heeft met de 23-jarige Larry ten Voorde uit Enschede een serieuze toprijder in huis. Ten Voorde eindigde afgelopen seizoen al meerdere keren op of in de buurt van het podium. Ook de Amsterdammers - Jesse van Kuijk (26) en Daan van Kuijk (24) maken deel uit van het team. De 24-jarige Max van Splunteren, de Benelux kampioen uit Vught, wil komend seizoen op het hoogste niveau aansluiten. De vijfde rijder is de jongste coureur van het hele veld. De in Meersel-Dreef (België) woonachtige Lucas Groeneveld werd in april 18 jaar en wil het komende seizoen vooral ervaring opdoen.
,,Jaap van Lagen is één van die coureurs die zich in de Supercup laat gelden en waar anderen zich aan kunnen optrekken. Hij is daarom méér dan zomaar een concurrent. Dit is ook precies de reden waarom de Porsche Mobil 1 Supercup zo goed past binnen onze filosofie en de doelen die onze rijders voor ogen hebben,'' aldus de woordvoerder van Team GP Elite.
Dat zoveel coureurs voor Team GP Elite kiezen is volgens het team een gevolg van. ,,Wij helpen rijders hun ultieme droom te realiseren. Van A tot Z wordt een rijder ontzorgd en tevens op het allerhoogste niveau begeleid om deze droom na te streven. Hierin laten wij als team niets aan het toeval over en stellen wij het plezier, dat wij samen beleven, altijd centraal. Voor ons zijn alle betrokkenen een belangrijk onderdeel van het gehele proces. Een overwinning is niet ons enige doel, GP Elite gaat altijd voor de win-win.''