Deense bekerfinale stilgelegd wegens overtreden regels

2 juli 2020 om 10:01

ESBJERG (ANP) De Deense bekerfinale tussen AaB en SønderjyskE is in de eerste helft door de arbitrage stilgelegd. Volgens de wedstrijdleiding hielden niet alle bezoekers zich aan het geldende coronaprotocol. Vooral de 1,5 meterregel werd in het stadion overtreden.

Na diverse waarschuwingen door de omroeper bleven de fans van vooral AaB te dicht op elkaar staan en zitten. De scheidsrechter besloot daarop de eindstrijd te onderbreken en beide ploegen richting catacomben te sturen.

Het oponthoud duurde bijna een kwartier. Spelers, stafleden en stewards trachtten de fans van AaB te overtuigen om meer afstand tot elkaar te houden. De politie zette een aantal hardleerse toeschouwers het stadion uit en verrichtte tevens een aantal arrestaties.

SønderjyskE won de bekerfinale met 2-0. Bij AaB werd aanvaller Tom van Weert in de 59e minuut gewisseld.
Bulgaarse voetbalfans hebben volgens ooggetuigen massaal de coronaregels overtreden bij de bekerfinale tussen Lokomotiv Plovdiv en CSKA Sofia. De meeste van de 12.000 bezoekers hielden geen afstand van elkaar en in plaats van mondkapjes te dragen zongen ze massaal. Lokomotiv won na strafschoppen, 5-3.
Sinds de Bulgaarse competitie is hervat hebben de fans, die beperkt worden toegelaten, meerdere keren laten zien zich werkelijk helemaal niets van de voorschriften aan te trekken.