Memphis Depay (archief) heeft een sterke rentree gemaakt bij Lyon.
Memphis Depay (archief) heeft een sterke rentree gemaakt bij Lyon. anp / Piroschka van de Wouw

Geslaagde rentree Depay bij Lyon

2 juli 2020 om 12:01

Vier treffers en vier assists bij terugkeer

EVIAN-LES-BAINS (ANP) Aanvaller Memphis Depay heeft na een lang revalidatietraject een geslaagde rentree gemaakt bij Olympique Lyon. In de eerste oefenwedstrijd van zijn club na de Franse coronastop liet de international van Oranje zich meteen gelden. In het ongelijke duel met de bescheiden Zwitserse ploeg Port Valais in Evian-les-Bains (12-0) was de oud-spits van PSV goed voor vier treffers en vier assists.

Depay opende al snel de score uit een strafschop. Daarna tekende hij ook voor de vierde treffer. Bij twee andere goals in de eerste helft verzorgde Depay de assist.

Ook na de rust (7-0) maakte Depay indruk. Hij bracht zelf 8-0 en 11-0 op zijn naam en gaf de assist bij de negende treffer en de twaalfde treffer van zijn ploeg.

Depay liep op 15 december in de competitiewedstrijd tegen Stade Rennes een zware knieblessure op. Hij moest een operatie ondergaan en stortte zich daarna vol op zijn revalidatie. Hij wilde op tijd fit zijn voor het EK dat eigenlijk deze zomer zou worden gehouden. De Europese eindronde is als gevolg van de coronacrisis echter een jaar verplaatst.

Voor Depay valt er deze zomer met Lyon echter nog wel wat te winnen. De Franse competitie is als gevolg van de coronacrisis beƫindigd, maar Olympique zit nog wel in de Champions League. De ploeg van trainer Rudi Garcia won eind februari het eerste duel met Juventus in de achtste finales met 1-0. De return is begin augustus waarna de Final 8 in Lissabon plaatsvindt.

De ploeg van Depay en Kenny Tete speeltt op 31 juli de finale van de Franse League Cup tegen Paris Saint-Germain.