Pierre-Emerick Aubameyang scoort de 1-0 voor Arsenal na een fout van doelman Tim Krul (rechts).
Pierre-Emerick Aubameyang scoort de 1-0 voor Arsenal na een fout van doelman Tim Krul (rechts). Epa/mike Egerton/nmc/pool Editorial use Only. no use With Unauthorized Audio, Video, Data, Fixture Lists, Club/league Logos or 'live' Services. Online In-match use Limited to 120 Images, no Video Emulation. no use in Betting, Games or Single Club/league/player Publications.

Arsenal vlot langs Norwich

2 juli 2020 om 11:31

Blunder Krul leidt 4-0 nederlaag in

LONDEN (ANP) In de Engelse Premier League heeft Arsenal vlot afgerekend met hekkensluiter Norwich City. De Londense subtopper won op eigen veld met 4-0. Daardoor doet de ploeg van trainer Mikel Arteta nog volop mee in de strijd om Europees voetbal.

Pierre-Emerick Aubameyang opende de score in de 33e minuut na een blunder van doelman Tim Krul. De Nederlandse keeper trachtte met de bal aan zijn voet de Gabonese aanvaller uit te spelen, maar dat mislukte. Daardoor kon Aubameyang zijn vijftigste competitietreffer voor Arsenal laten noteren. Hij had daarvoor slechts 79 duels in de Premier League nodig.

Aubameyang bracht na ruim een uur ook de derde treffer van Arsenal op zijn naam. Granit Xhaka en Cédric Soares tekenden voor de andere doelpunten.

Voor Norwich City komt degradatie steeds dichterbij. De ploeg van Krul heeft zes punten minder dat nummer 19 Bournemouth, dat op eigen veld met ruime cijfers verloor van Newcastle United: 1-4. Bij de thuisploeg waren Nathan Aké en Arnaut Danjuma Groeneveld basisspelers. Aké ging bij de eerste treffer niet vrijuit.

PIJNLIJKE NEDERLAAG CHELSEA Chelsea heeft in de Londense derby tegen West Ham United een pijnlijke nederlaag geïncasseerd. Het duel tussen de twee stadgenoten eindigde in 3-2. In de voorlaatste minuut maakte invaller Andri Jarmolenko het beslissende doelpunt.

De Braziliaan Willian bracht beide treffers van Chelsea op zijn naam. Namens West Ham kwamen ook Tomas Soucek (1-1) en Michail Antonio (2-1) tot scoren.

Nummer 4 Chelsea liet door de nederlaag de derde plaats liggen. Die bleef in bezit van Leicester City, dat woensdagavond ook verloor, met 2-1 bij Everton. Nummer 5 Manchester United moet nu nog maar 2 punten goedmaken op Chelsea om komend seizoen alsnog in aanmerking te komen voor deelname aan de Champions League.

West Ham nam in de onderste regionen een beetje afstand van de degradatiestreep. Er staan nog zes speelronden op het menu.
Vanavond komt kampioen Liverpool in actie. De formatie van Jürgen Klopp speelt om 21.15 uur tegen nummer twee Manchester City. Ook Sheffield United en Tottenham Hotspur komen in actie.