Coach Cocu wint opnieuw met Derby

2 juli 2020 om 10:52

PRESTON (ANP) Trainer Phillip Cocu heeft met Derby County ook de derde wedstrijd na de coronastop gewonnen. Het uitduel met Preston North End eindigde in 0-1. Het doelpunt kwam op naam van oud-international Wayne Rooney, die na ruim een kwartier raak schoot uit een vrije trap.

Beide ploegen hadden bij het begin van het duel evenveel punten in de Championship, het tweede profniveau in Engeland. Doelman Kelle Roos bleef op de bank bij Derby, evenals Florian Jozefzoon.


ZEVENDE Dankzij de goede herstart is Derby gestegen naar de zevende plek, met nog maar 1 punt minder dan nummer 6 Cardiff City. De zesde plaats geeft aan het einde van de competitie nog recht op het spelen van promotieduels. Er zijn nog zes ronden te gaan in de Championship.

De club van Cocu beleefde een emotioneel begin van de week. Verdediger Andre Wisdom werd bij familiebezoek in Liverpool neergestoken. Volgens de clubleiding was hij het slachtoffer van een gewapende overval. Wisdom werd in het ziekenhuis opgenomen. Hij had zaterdag in de gewonnen thuiswedstrijd tegen Reading (2-1) nog een basisplaats bij Derby County.