FC Utrecht wil nu écht top 3 aanvallen

2 juli 2020 om 10:50

Gasten gniffelen om ambitie van 50-jarige club

UTRECHT (ANP) - Een aanval doen op de traditionele top 3. Dat is de missie van FC Utrecht in het jubileumjaar. Een missie die wel vaker heeft geklonken in Utrecht, maar nu in het jaar van het 50-jarig bestaan kracht wordt bijgezet met T-Mobile als nieuwe geldschieter.

In een heuse talkshow in de Galgenwaard klonk de doelstelling regelmatig. Trainer John van den Brom reageerde een beetje gepikeerd toen er door de tafelgasten voorzichtig werd gegniffeld om de ambitie.

"Ik ben blij dat het wordt uitgesproken. Als grote club moet je, vind ik, die ambitie hebben. We hebben erover gesproken en gaan er alles aan doen", aldus Van den Brom. Daarmee doelt hij voor een groot deel op het intact houden van de selectie. "We zijn in een andere categorie gaan scouten en hebben nu jongens die geloven in dit plan." Clubeigenaar Frans van Seumeren: "Men gelooft het misschien niet, maar wij willen de top 3 aanvallen."

Technisch directeur Jordy Zuidam wil 'de Max Verstappen van de eredivisie' worden. "We hebben in 2013 een plan neergelegd om structureel bij de subtop te horen. We hebben hoge pieken gehad en ook wat dalen. We hebben het fundament gelegd en nu is het tijd om de lat hoger te leggen", aldus Zuidam. "Het zou ook gek zijn als we nu tevreden zouden zijn."


HYPOTHEEK FC Utrecht hoopt spelers als Gyrano Kerk te behouden. Kerk, uitgeroepen tot beste FC Utrecht-speler van het jaar, was ook aanwezig op de verjaardag van zijn club. "In de voetballerij weet je het nooit", antwoordde hij met een understatement op de vraag of hij ook volgend jaar in Utrecht voetbalt. Zuidam reageerde gevat: "Iedere speler heeft een prijskaartje. Maar als Gyrano vertrekt, dan hoeven we in ieder geval geen hypotheek te nemen op het stadion."

Want het in eigen handen krijgen van het stadion is het doel van Van Seumeren. "We zijn goed op weg om het stadion te kopen", onderstreepte hij. "Ondanks de crisis staan we er niet beroerd voor."