Utrecht

2 juli 2020 om 11:27

Elf arrestaties in groot drugsonderzoek

(ANP) De politie Midden-Nederland heeft elf verdachten aangehouden tijdens een grootschalig lopend onderzoek naar drugshandel.

De arrestanten zijn een 36-jarige man uit Utrecht, een 61-jarige man uit Ridderkerk, een 35-jarige man uit Capelle aan den IJssel, een 33-jarige man uit Moerdijk, een 31-jarige en een 36-jarige man uit Den Haag en vijf mannen uit Dordrecht in de leeftijd van 33 tot 39 jaar.

Dinsdag en woensdag werden doorzoekingen gedaan op 33 locaties verspreid over het land. Bij bedrijfspanden en woningen in Utrecht, De Meern, Ridderkerk, Rotterdam, Den Haag, Delft, Papendrecht, Zwijndrecht, Dordrecht, Moerdijk en Capelle aan den IJssel zijn invallen gedaan.

Er werden drie vermoedelijke drugslaboratoria ontdekt. De politie vond verschillende soorten drugs, vaten met chemicaliƫn en grondstoffen voor chemische drugs. Ook werden onder meer grote hoeveelheden geld, horloges, dure auto's en kostbare boten in beslag genomen.


Grootebroek

Man reed met opzet basisschool binnen vanwege conflict

(ANP) De man die woensdagavond met een auto een basisschool in Grootebroek (Noord-Holland) binnenreed, deed dit opzettelijk. Dat heeft de politie donderdag bekendgemaakt. Het gaat om een 55-jarige man die volgens de politie "een conflict had met mensen van de school". Over de aard van dat conflict wil de politie niets zeggen.

De man was woensdagavond basisschool 't Palet binnengereden. Hij belandde in de gang van de school. Op het moment van zijn actie waren er leerlingen en ouders in de school aanwezig voor een eindfeest. "Zij waren op dat moment niet in de gang, maar twee of drie minuten ervoor wel. Dit had slecht kunnen aflopen", aldus een woordvoerder van de politie.


Groningen

IMG pakt 'monsterklus' bevingsschade op

(ANP) Het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG) is woensdag van start gegaan. Dit instituut handelt de bevingsschade aan gebouwen in Groningen af. De organisatie spreekt van een "monsterklus", wegens "het ongekende aantal meldingen". Wekelijks komen er zo'n duizend schademeldingen bij.

Het IMG neemt de zaken over van de Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen (TCMG), opgericht in 2018. Nu is er een wet aangenomen waarbij de onafhankelijkheid van de schadeafhandeling beter is gewaarborgd. De TCMG kon alleen schade aan huizen afhandelen, maar het IMG mag dit ook bij onder andere wegen en bruggen.

Ook mag het IMG waardedalingen van woningen vergoeden. Het gaat hierbij om zo'n 95.000 woningen. Omdat er zoveel aanvragen zijn, wordt het afhandelen hiervan opgedeeld.