Tijdens de editie in 2019 konden kinderen 'bungeejumpen'.
Tijdens de editie in 2019 konden kinderen 'bungeejumpen'. Pauw Media

'Toch zomerbraderie in Voorthuizen'

2 juli 2020 om 12:26

'We houden rekening met RIVM-richtlijnen'

Jannes Bijlsma

VOORTHUIZEN Waar veel zomermarkten in Nederland dit jaar geen doorgang vinden, gaat de braderie in Voorthuizen waarschijnlijk wél door. Ondernemersvereniging Voorthuizen (OVV) had al besloten de jaarlijkse Voorthuizer Braderie af te gelasten in verband met corona, maar komt daar mogelijk op terug. ,,Ik schat de kans op zo'n zeventig procent", zegt bestuurslid Anton Kooijman.


Normaal gesproken vinden er in de zomer jaarlijks zes braderieën plaats op en rond het Bunckmanplein in Voorthuizen. Als het allemaal doorgaat, wordt dat aantal dit jaar teruggebracht tot vier. ,,Ze zullen dan plaatsvinden in augustus. De eerste braderie vindt dan op dinsdag 6 augustus plaats."


Volgende week besluit de OVV definitief of de braderie doorgaat of niet. De ondernemersvereniging schat in dat het mogelijk is om de zomermarkt geheel volgens de RIVM-richtlijnen doorgang te laten vinden. ,,Er zal een vaste looprichting worden gehanteerd", aldus Kooijman. ,,Bovendien geldt er een bepaalde afstand tussen de marktkramen onderling. Ook is er weinig muziek, om te voorkomen dat mensen op een bepaalde plek samenkomen en om de loop erin te houden. En de Hoofdstraat zal worden afgesloten. Een en ander wordt allemaal kortgesloten met de gemeente Barneveld. We hebben goede hoop dat het op deze manier lukt om toch een gezellige braderie neer te zetten."