Tijdens de KorfbalTotaal Regio Cup werd er een nieuwe wedstrijdvorm geprobeerd.
Tijdens de KorfbalTotaal Regio Cup werd er een nieuwe wedstrijdvorm geprobeerd. Foto: Cisca Pluim

NOVA wint Regio Cup

31 augustus 2021 om 14:01 Korfbal

De selectie van korfbalvereniging NOVA uit Bilthoven mocht afgelopen zaterdag spelen op de KorfbalTotaal Cup bij korfbalvereniging Het Bosch in Lexmond. Het was een zeer leuke dag met mooie wedstrijden. Hoogtepunt van de dag was dat het eerste team door de winst op VIKO 150 euro binnenhaalde én de KorfbalTotaal Regio Cup won!

Lexmond - De dag begon met een ‘normale wedstrijd’ tussen Nova 2 en Viko 2. Nova had een moeizame start, maar wist zich zeer goed te herpakken en speelde een leuke wedstrijd. De wedstrijd werd uiteindelijk nipt verloren met 16-15.

Daarna was het de beurt aan de beide eerste teams. De teams speelden vier sets van 12,5 minuten. Elke set was er 50 euro te verdienen en de totale winst betekende 50 euro extra. Eindigde een set in een gelijkspel, dan volgde een shoot-out. Hierin moest één speler van het ene in 45 seconden zoveel mogelijk doelpunten maken tegen een speler van het andere team. In de 45 seconden daarna waren de rollen omgedraaid. Wie de meeste punten had gescoord, won de set. De eerste set ging naar Viko, de tweede naar Nova, de derde naar Viko na een shoot-out en de vierde naar Nova. Met 2-2 volgde een allesbeslissende shoot-out. Nova won de shoot-out en won hiermee de KorfbalTotaal Regio Cup!