Afbeelding

DOS speelt gelijk maar zet zich in de 2e helft te kijk

13 maart 2023 om 09:33 Korfbal

WESTBROEK Na de krappe winstpartij van DOS, tijdens de inhaalwedstijd van vorige week in Middelburg. Stond deze week de return alweer op het programma. Met een Swift dat zeker iets goed wilde maken nadat ze vorige week in de slotfase de winst uit handen moesten geven.

DOS startte deze wedstrijd alleen veel feller dan vorige week, waarbij Swift tot de 5-5 redelijk kon aanhaken. Daarna leek het team uit Westbroek volledig los te gaan. Met fris en fruitig Korfbal werd Swift, in de eerste helft volledig zoek gespeeld en met een 13-7 achterstand de rust in gestuurd.

In de 2e helft leek iedereen naar een heel andere wedstrijd te kijken. DOS startte rommelig en heel gemakzuchtig en wist niet om te gaan met de wijzigingen die coach Plantinga van Swift toepaste om DOS meer onder druk te zetten. Een dipje werd een steeds grotere dip en DOS Westbroek kon alleen maar toekijken hoe het team uit Middelburg de achterstand verkleinde tot 1 punt. En dat was precies het tegenovergestelde van vorige week, toen DOS met een inhaalrace voor de dag kwam. DOS liet zich volledig overlopen, speelde één van de zwakste helften van het seizoen en zette zichzelf als nummer 2 toch een beetje te kijk. Swift wist zelfs in de laatste minuut de gelijkmaker nog op het bord te zetten en speelde zich met dat ene punt veilig in de Hoofd Klasse. DOS lijkt met nog 3 wedstrijden en 4 punten achterstand op koploper Avanti, de zaalcompetitie als een knappe nr. 2 af te sluiten.