Spanning bij Unitas-DOS Westbroek
Spanning bij Unitas-DOS Westbroek Fred van Ettikhoven

Unitas maatje te groot voor strijdend DOS Westbroek

11 september 2023 om 09:23 Korfbal

DOS Westbroek trad afgelopen zaterdag, voor het eerst in de clubhistorie, aan op het hoogste Korfbal niveau van Nederland, in de Ere Klasse. Het ging helaas strijdend ten onder tegen een veel ervarener UNITAS in Harderwijk.

Het team van DOS staat na een aantal succes volle jaren, dit jaar onder leiding van een geheel nieuwe staf. Iwan Hazendonk heeft vanaf nu, samen met Vikash Mahadew Missier, de technische leiding in handen. Daarnaast zijn Jeffrey Vlietstra afkomstig van Blauw-Wit en Tim Houtman van NOVA, de 2 heren die de vrijgekomen plaatsen in de selectie komen versterken.

Na een totale herindeling van de Veld-Competitie zullen er de eerste jaren, nog veel wedstrijden worden gespeeld tussen David en Goliath. Vandaag stond er in Harderwijk één het programma. Waarbij nooit de kracht en inzet van DOS Westbroek over het hoofd mag worden gezien. Maar het Team Van Unitas, dat zich al jaren op het hoogste niveau handhaaft, was gewoon een maatje de groot en overliep DOS (W) met name in de eerste speel helft. Het klasse verschil was dan ook duidelijk te zien. De vele trainingsuren en prima voorbereiding ten spijt, maar DOS bleef achter de feiten aanlopen. Ondanks de hitte, herpakte DOS zich in de 2e speelhelft en wist wat meer druk te zetten. Maar kon zich neerleggen bij een 22-11 (12-4) nederlaag.

Robin de Rooij 5, Frank Dijkstra 3, Tim Nap 2, Matthijs de Rooi 1

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie