Drie U14 jongens van Stichtsche lieten op de Rugby Regio selectiedag zien wat ze in huis hebben
Drie U14 jongens van Stichtsche lieten op de Rugby Regio selectiedag zien wat ze in huis hebben SRFC

Rugbyers naar regionale selectiedagen

Overig Deel je nieuws

Stichtsche Rugby zet grote stappen richten een serieuze rugbyclub. Net 8 jaar oud, bijna 100 actieve jeugdleden en goed aanwezig in de regio. Dat laatste is een belangrijke stap op weg naar nationale bekendheid. Drie jaar terug werden een aantal van onze oudste jeugdleden kampioen van Nederland in een samengesteld team met Eemland Rugby uit Amersfoort. Hidde, Robin en Tom, inmiddels 16 en 17 jaar oud spelen sinds afgelopen seizoen in Jong Oranje U17 en U18. De opmaat naar het nationale team U20 en daarna hopelijk ook op het hoogste level in Nederland, Heren XV die in de Europe Championship spelen tegen de toplanden uit Oost- en Zuid-Europa.

Door de snelle groei speelt SRFC nu met allemaal eigen spelers in het U14 team en dat doen ze uitstekend. Ze hebben 4 wedstrijden oprij gewonnen in de voorronden van de poule en wachten geduldig op de promotie naar een hogere poule. Afgelopen weekend werden de regionale jeugdselectiedagen gehouden. Polle van 15 was bij de U16 selectiedag voor de Regio midden oost in topvorm en maakt grote kans om opgenomen te worden in het regioteam. Bij de jeugd U13 werden Luuk, Oscar en Wiebe (allen 12 jaar oud) uitgenodigd. De jongens werden 2,5 uur op een koud veld in Almere getest op hun vaardigheden en kwaliteiten in het spel met de ovale bal. Ze maakten als nieuwelingen indruk op de scouts door goede communicatie, alert zijn en gretigheid in het spel. Ze genoten met volle teugen van deze kans om op hoog niveau te rugbyen en kwamen met een grote lach het veld af. De kansen zijn meer dan groot dat een aantal van hen in het regioteam terecht komen en aankomend jaar drie keer tegen de beste rugbyers van Nederland te spelen. De opmaat voor jong oranje als ze 15 worden. 

De vijfde geselecteerde Rugby Wolf van Stichtsche, Wynand 11 jaar oud, gaf acte de présence in Driebergen. De U12 geselecteerden waar hij bij hoort zullen dit jaar 4 trainingsdagen samen doormaken. Volgend jaar staat ook voor hem de regioselectie op de kalender. Ook hij liet zien dat Stichtsche een aantal mooie talenten aan het klaarstomen is die over een aantal jaar in Oranje kunnen spelen. Het lijkt nog ver maar voor je het weet is het zover en mag je voor Nederland uitkomen. Dan staan we als Stichtsche Rugby Club met alle leden onze lokale rugby helden aan te moedigen. De Squeeze yell van de Wolven zal dan veel geroepen worden!

advertentie