Sam Groenewold tekent met voorzitter Steven Bakker een contract voor 2 seizoenen
Sam Groenewold tekent met voorzitter Steven Bakker een contract voor 2 seizoenen Esther van Kempen

Sam Groenewold wordt Hoofd Jeugdopleiding NOVA

12 november 2023 om 12:47 Sport Deel je nieuws

Het aantal jeugdleden van Nova groeit en daar is de club heel blij mee. Maar dit brengt ook de nodige uitdagingen met zich mee. Om de basis voor de toekomst goed neer te zetten, wil Nova daarom investeren in een sterke jeugdopleiding. Een opleiding waarin elke jeugdspeler zich op zijn of haar eigen niveau kan door ontwikkelen. Nova had een vacature uitgezet voor Hoofd Jeugdopleiding en is blij te kunnen vermelden dat Sam Groenewold deze functie gaat vervullen. 

Trainers die invulling geven aan de visie en missie van het technisch beleid zijn essentieel. Sam, die zelf in Nova 1 speelt, gaat als Hoofd Jeugdopleiding trainers hier maximaal in ondersteunen door een coördinerende rol in te nemen. Zo kunnen trainers de spelers opleiden volgens het technisch beleidsplan en per leeftijdscategorie een passend leeraanbod bieden.

In zijn rol helpt Sam om de samenwerking tussen trainers te versterken, hun aanpak beter op elkaar aan te laten sluiten en daarmee de jeugdopleiding naar een hoger plan te brengen. Hij ondersteunt en enthousiasmeert alle jeugdtrainers, zorgt dat zij hun rol goed kunnen vervullen én dat trainers hier plezier in hebben. Want dat is natuurlijk heel belangrijk.

“Ik heb erg veel zin om weer op het trainingsveld te staan en aan de slag te gaan met de groei van trainers, spelers en trainingen, zodat wij NOVA over een paar jaar weer in de volle breedte per leeftijdscategorie kunnen vertegenwoordigen!” aldus Sam.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie