Deelnemers aan het judotoernooi.
Deelnemers aan het judotoernooi. Judokan Maartensdijk

Volop succes bij 34e editie Pepernotentoernooi Judokan Maartensdijk.

19 november 2023 om 22:03 Sport Deel je nieuws

Op zaterdag 18 november jongstleden organiseerde judo-, jiu-jitsu- en karatevereniging Judokan Maartensdijk alweer voor de 34e keer het zogenaamde Pepernotentoernooi in De Vierstee in Maartensdijk. Deelnemers van 20 verenigingen zowel uit de regio als ver  daarbuiten hadden zich ingeschreven. Het Pepernotentoernooi is, mede door haar lange traditie en vriendschappelijke karakter, een geliefd toernooi waardoor veel verenigingen jaarlijks terugkomen bij dit mooie judo-evenement.

Maar liefst 179 kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar streden tegen elkaar in de klassen tot 6, -8, -10 en 12 jaar, onderverdeeld in verschillende gewichtsklassen. De lokale judoka’s lieten zien zich goed te kunnen meten met de rest. In de klasse tot 8 jaar (-30 kilo) ging Mick Kroeks (Judokan Maartensdijk) er met de eerste prijs vandoor. In de klasse tot 10 jaar was de lokale jeugd goed vertegenwoordigd: Van Judokan Maartensdijk gingen Maarten Koeman (-38 kilo) en Tijn Diekstra (-42 kilo) met het gouden eremetaal naar huis. Ook in de klasse tot 12 jaar veel lokale winnaars: Elza van den Burg (WVT Bilthoven) stond op het hoogste podium in de klasse tot 30 kilo. Sebastiaan Gilsing (Judo Bilthoven) won in de klasse tot 34 kilo. Janoah van Dijk en Lucas Kroon, beiden van Judokan Maartensdijk wonnen in de klasse tot 42 kilo die door de grote hoeveelheid deelnemers opgesplitst was in meerdere poules. Jens Berg, eveneens van Judokan Maartendijk, won in de klasse tot 46 kilo. Naast fraaie medailles kregen alle deelnemers, hoe kan het ook anders, een zak pepernoten mee naar huis. 

Het is bijzonder dat dit judotoernooi al voor de 34e keer georganiseerd werd. Ook dit jaar stonden er weer volop vrijwilligers klaar om op- en af te bouwen en tijdens het toernooi zelf alles in goede banen te leiden. Een toernooi waar Judokan dan ook met veel trots op terugkijkt. De 35e editie staat uiteraard alweer gepland.

Judokan Maartensdijk biedt judolessen aan voor kinderen vanaf 4 jaar. Met jiu-jitsu kan gestart worden vanaf 12 jaar. Voor volwassenen is het mogelijk om daarnaast ook karate te beoefenen. Dit alles op de dinsdagmiddag en -avond in De Vierstee in Maartensdijk. Meer informatie is te vinden op www.judokan.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie