Afbeelding
Henk Willemsen

FC De Bilt verliest van sv Huizen

4 oktober 2021 om 10:10 Voetbal

DE BILT Na meer dan een jaar speelde FC De Bilt eindelijk weer een competitiewedstrijd op het eigen complex. Afgelopen zaterdag kwam het gerenommeerde Huizen op bezoek. Vorige week won deze titelkandidaat met 6-0 tegen Woudenberg, dus FC De Bilt kon weer een zware middag verwachten.

In de 8e minuut leek een pass op de Huizense buitenspeler net iets te hard, waardoor de bal gewoon over de achterlijn rolde. Helaas gaf een Biltse verdediger de aanvaller een onhandig schouderduwtje. De aanvaller greep deze kans door met veel kabaal te gaan liggen en de scheidsrechter trapte daar in en gaf een strafschop. De Biltse invalkeeper Tim van Dompselaar dook naar de goede hoek, maar de bal ging net langs zijn handen in het doel: 0-1.

In het vervolg van de eerste helft hielden de twee ploegen elkaar aardig in evenwicht. Huizen had het iets betere van het spel, maar De Bilt had enkele serieuze kansen op de gelijkmaker. Kopballen van Jonas en Robin en een mooie schietkans van Steven waren net niet goed genoeg en het bleef 0-1. Tim heeft eigenlijk niet veel te doen gehad, want Huizen heeft behoudens enkele corners geen gevaar gesticht. Vlak voor rust viel Jesse Oliekan geblesseerd uit, hij werd vervangen door de net van een blessure herstelde Pier Veldman.

In de tweede helft begon Huizen duidelijk als de betere ploeg, maar toch was het Pier die via een mooie steekbal werd weggestuurd om vervolgens de bal langs de keeper van Huizen in het doel te schieten. De grensrechter vlagde, maar of Pier wel buitenspel liep, valt te betwijfelen. De scheidsrechter beloonde helaas het vlagsignaal. Kort daarna scoorde een aanvaller van Huizen na een mooie aanval de 0-2. De Biltse trainer bracht vers bloed in de ploeg en het leek er even op dat de aansluitingstreffer in de lucht hing, maar toen halverwege de tweede helft de 0-3 op het scorebord verscheen, hoefde De Bilt niet meer de illusie te hebben op een resultaat. Na 90 minuten blies de scheidsrechter af en kon Huizen de verdiende drie punten bijschrijven en stevig aan kop gaan.

Volgende week speelt FC De Bilt uit tegen SVL in Langbroek en op 16 oktober begint om 14.00 uur de thuiswedstrijd tegen Almkerk.