Goede actie van Robin Notenboom waaruit een mooie kans ontstond
Goede actie van Robin Notenboom waaruit een mooie kans ontstond Foto Willemsen

Drie op een rij voor De Bilt

1 mei 2023 om 15:25 Voetbal

DE BILT Wat ging het voor de winterstop goed met FC De Bilt 1: bijna periodekampioen. Wat ging het slecht na de winterstop in de tweede periode: steeds een minimale nederlaag en gezakt richting degradatie. Wat een veerkracht in de laatste periode: drie mooie overwinningen op rij.

Na de sterke overwinningen op HBOK en De Meern kwam op zaterdag 29 april vv Nunspeet op bezoek op het zonovergoten sportpark van FC De Bilt. Twee ploegen die er alles aan wilden doen om degradatie te voorkomen. De onderste drie plaatsen degraderen rechtstreeks en de nummer 10 en 11 gaan de nacompetitie in. Voor de wedstrijd stond De Bilt op 11 en Nunspeet op 10, enorm spannend dus. Het was meteen duidelijk dat de thuisploeg de goede resultaten van de afgelopen weken wilde voortzetten. Met goed en attractief voetbal lieten zij het publiek zien dat ze niet voor niets langs de lijn stonden. In het eerste half uur was het wachten op de openingstreffer. De Bilt had hiervoor de beste kansen en het was dan ook terecht dat Robin Notenboom in de 35e minuut de score opende. Met de stand van 1-0 op het scorebord brak de rust aan en kon het barpersoneel aan de slag.
Na de rust scoorde Lars ten Dolle voor Nunspeet de gelijkmaker, maar dat bracht de thuisploeg niet van de wijs. Mooi om te zien dat FC De Bilt gevarieerd de aanval zocht: mooie opbouw afgewisseld met een opportunistische trap naar voren. In de 75e minuut werd de aanvalsdrift van de thuisploeg beloond met een penalty die feilloos werd benut door Jens van Doorn: 2-1. Nunspeet moest er alles aan doen om op gelijke hoogte te komen, want stuivertje wisselen op de ranglijst zou erg pijnlijk voor hen zijn. De Biltse verdediging gaf echter geen krimp en vlak voor tijd scoorde Jay Elders de verlossende 3-1.

Met nog drie wedstrijden te gaan, staat FC De Bilt nu op de 10e plaats en lijkt het redelijk veilig om directe degradatie te ontlopen. Maar om zich veilig te spelen en niet in de nacompetitie te belanden, zal nog een drie op een rij wel erg lekker zijn. By the way, FC De Bilt staat ook slechts vijf punten achter de nummer 4 op de ranglijst, wat een bijzondere competitie. Op 13 mei uit tegen De Zuidvogels, dan op 20 mei thuis tegen SDC Putten (kom allemaal kijken en aanmoedigen) en dan de finale op 27 mei uit tegen de huidige koploper BOL in Broek op Langedijk.