Een van de vele doorgebroken spelers
Een van de vele doorgebroken spelers Henk Willemsen

Doelpuntrijke overwinning FC De Bilt

14 november 2023 om 09:59 Voetbal

DE BILT Op zaterdag 11 november kwam hekkensluiter FC Hilversum op bezoek bij subtopper FC De Bilt. Op papier een relatief makkelijke wedstrijd voor de thuisclub, maar de handige aanvallers uit Hilversum maakten het vaker een tegenstander lastig.

FC De Bilt begon voortvarend aan de wedstrijd en na vijf minuten werd Quinten de Vries de diepte in gestuurd en hij omspeelde de keeper op originele wijze: 1-0. Kort daarna weer een doorgebroken Biltse aanvaller. Deze werd echter in het strafschopgebied onreglementair neergelegd met een penalty als gevolg. En tevens een rode kaart voor een Hilversumse verdediger. De penalty werd op voortreffelijke wijze benut door Tycho de Wit. Het stond dus na tien minuten 2-0 en Hilversum met een man minder. In de periode daarna leek de thuisclub eenvoudig uit te lopen en het had zomaar 5-0 kunnen staan. Maar het bleef lang 2-0 en uit een mooie aanval van Hilversum werd de bal perfect achter de Biltse goalie getrapt. En voor rust werd het uit via een kopbal zelfs nog 2-2.

Na rust schoot De Bilt diverse keren goed op de goal, maar de ballen gingen net naast of boven de lat. Totdat in de 65 minuut Tim Elders het veld betrad. Robin de Kruyf trok mee naar voren en zette de bal goed voor, met wat hulp van de keeper kwam de bal bij Tim en die wist daar wel raad mee: 3-2. En nu doorpakken. Helaas door wat onhandigheden in de verdediging zorgde De Bilt zelf voor de 3-3. Complimenten voor de veerkracht van de thuisclub en………..het vernuft en de prima trap van Tim. In korte tijd zorgde Tim middels een hattrick voor 5-3. De wedstrijd leek klaar, maar Tim zorgde ook nog voor een assist waaruit Kjeld van der Sanden voor de eindstand zorgde: 6-3.

Op de foto: Een van de vele doorgebroken spelers (door: Henk Willemsen)

Een van de vele doorgebroken spelers
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie