Afbeelding

De Tuindagen keren terug op Landgoed Vollenhoven! Na acht jaar traditie weer in ere hersteld

15 april 2024 om 10:35 Activiteiten

DE BILT Op 28, 29, 30 juni is er veel te beleven op Landgoed Vollenhoven in De Bilt. Snuffel tussen verschillende stands met lokale producten en doe mee aan workshops.

Neem een exclusief kijkje in de historische Engelse Tuin, die normaal gesproken niet toegankelijk is voor bezoekers.

Op vrijdag- en zaterdagavond wordt de dag op een bijzondere manier afgesloten; het Tuinconcert bij de spiegelvijver achter het Landhuis.

Jeroen Muller, coördinator van de Tuindagen, kijkt uit naar het moment dat de (tuin)hekken open gaan voor de bezoekers. “De Tuindagen zijn 20 jaar een traditie geweest en die willen wij graag voortzetten. Hier en daar iets aangepast naar de tijd van nu maar nog steeds ‘gezellig’.” 

Frans genieten

Kom tijdens de tuindagen in Franse sferen op het eetplein voor de Oranjerie dat voor de gelegenheid is omgedoopt tot: ‘Jardin du Vin’. De Vuurplaats tovert het terras van de Oranjerie om tot een Frans dorpsplein. Geniet in de zon van mooie wijn of bubbels. Om het pre-vakantiegevoel maximaal tot haar recht te laten komen, bestel je er een prachtig plateau oesters bij. Vanuit de marktkraam vliegen de plankjes met kaas en droge worst over de toonbank. Ook voor de grotere trek staat er een mooi aanbod van kleine lunchgerechten en snacks. Denk aan vers gebakken flammkuchen uit de pizzaoven en spiesjes gegrild (lokaal) rundvlees, (bio) kip en natuurlijk ook een Vega variant. Uiteraard mag de pommes frites met Franse mayonaise niet ontbreken. Op de achtergrond worden er Franse hits en chansons gedraaid. Je zou bijna vergeten dat je nog in De Bilt bent.

De historische Moestuin

Bezoek de historische Moestuin Vollenhoven waar regeneratieve landbouw hand in hand gaat met prachtige rijksmonumenten. In de volle grond worden op natuurinclusieve wijze allerlei bijzondere groentes, kruiden, vruchten en (eetbare) bloemen geteeld.

Thomas Verdel, moestuinbaas: “Tijdens de tuindagen is ook de Moestuin opengesteld voor publiek en zal Heleen (collega moestuinbaas) workshops bloemenschrikken geven. Ik neem de gasten mee op exclusieve tour ‘Michelin sterren chef’.”

Kinderweide

Ook de jonge bezoekers zijn van harte welkom en krijgen tot 12 jaar gratis toegang tot de Tuindagen. Tegen een kleine vergoeding kunnen zij op de speciaal daarvoor ingerichte kinderweide rondgaan op de draaimolen, losgaan op een van de springkussens of op avontuur door het stro doolhof. Uitgespeeld? Geniet dan van een afkoelend ijsje van onze buurman: de Blitse Boer! Of vul de maag bij de poffertjeskraam.

Tuinconcerten

Na drie prachtige edities van het Openluchtconcert, zal dit jaar de traditie worden voortgezet als Tuinconcert en uitgebreid worden naar twee avonden. Met de mooie zonsondergang over de spiegelvijver waar het drijvende podium ligt kan je met elkaar genieten van toegankelijke klassieke muziek. Vanuit het historische Landhuis zijn er voor, tijdens en na het concert verschillende hapjes en drankjes beschikbaar.

Een stukje geschiedenis van Landgoed Vollenhoven

Landgoed Vollenhoven kent een lange geschiedenis en gaat ruim 500 jaar terug. Het iconische Landhuis werd in 1800 in opdracht van Pieter de Smeth van Alphen gebouwd. Ook het Koetshuis, de Oranjerie, IJskelder, Moestuin en het landschapspark stammen uit die tijd. Dertig jaar later breidde toenmalig eigenaar Goderd van der Capellen Vollenhoven verder uit, waarbij hij de bestaande stijl vrijwel onaangetast liet. Hij liet ook kleine, vriendelijke dienstwoningen bouwen, waarvan de meeste nog staan.

Praktische informatie

Locatie: Landgoed Vollenhoven, Utrechtseweg 59, 3732 HA De Bilt

Data: vrijdag 28 juni, zaterdag 29 juni & zondag 30 juni 2024

Openingstijden Tuindagen: 10.00 uur – 17.00 uur

Entree tuindagen: €8,50 euro per persoon, kinderen tot 12 jaar gratis.

Entree kinderweide: €5 euro per persoon

Openingstijden Tuinconcert: 20.30 uur – 22.30 uur

Entree concerten: v.a. €37,99 euro per persoon

Parkeren: De Biltse Boer, Utrechtseweg 91, 3732 HA De Bilt. €10 euro per auto.

Informatie en tickets: www.tuindagenvollenhoven.nl of mail naar info@tuindagenvollenhoven.nl

Honden zijn toegestaan mits (kort)aangelijnd en opruimingsplicht.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie