Afbeelding
Foto Pixabay

Langer zelfstandig wonen dankzij een Senioren Alarm

7 maart 2023 om 13:28 Partnercontent

Valongevallen bij ouderen komen steeds vaker voor. Het is een van de belangrijkste oorzaken van letsel bij ouderen. Valpartijen kunnen leiden tot ernstige verwondingen en hebben vaak een grote impact op de kwaliteit van leven van senioren. Je wilt natuurlijk niet dat jouw ouders of grootouders zoiets overkomt. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen beschikbaar om de gevolgen van valpartijen te verminderen. Een van die oplossingen is het gebruik van een Senioren Alarm.  

Waarom zijn ouderen gevoeliger voor valpartijen?

Ouderen zijn over het algemeen gevoeliger voor valpartijen dan jongere mensen. Dit komt doordat de fysieke en cognitieve functies afnemen naarmate we ouder worden. Dit kan leiden tot verlies van spierkracht, verminderde mobiliteit, evenwichtsproblemen en verminderd zicht en gehoor. Ook medicijngebruik kan een rol spelen bij het verhoogde risico op vallen. Bovendien kunnen ouderen sneller struikelen door obstakels in huis, zoals losliggende tapijten, ongelijke vloeren of drempels.

De gevolgen van een valpartij kunnen ernstig zijn. Het kan leiden tot botbreuken, hersenletsel, interne bloedingen of andere verwondingen. Daarnaast kan een valpartij leiden tot angst om te vallen, waardoor ouderen minder actief worden en hun kwaliteit van leven vermindert. 

Hoe kan een Senioren Alarm helpen?

Een Senioren Alarm is een persoonlijk alarm dat ouderen kunnen dragen om hulp in te roepen bij een noodgeval. Het werkt door middel van een knop die ingedrukt kan worden als er hulp nodig is. Het Senioren Alarm van de Nederlandse Senioren Alarmering maakt direct verbinding met de meldkamer. Vanuit de meldkamer kunnen contactpersonen worden benaderd en kunnen zelfs hulpdiensten worden ingeschakeld. Kies je voor een van de meer uitgebreide opties, dan is een sleutelservice inbegrepen. De deur hoeft dan, in geval van nood, niet te worden opengebroken, maar kan gewoon met de sleutel worden geopend. Dit is veiliger dan een sleutelkastje aan de buitenmuur van een huis of appartement. Dit draagt ook bij aan het gevoel van veiligheid in huis.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie