Afbeelding
HiStories

Bijzondere optredens bij Muziektheaterfestival HiStories

17 april 2022 om 11:12 Activiteiten

Zaterdag 23 april en zondag 24 april vindt het muziektheaterfestival Historisch weer plaatsU kunt genieten van een fietstocht die u brengt langs vijf locaties met prachtige, korte muziektheatervoorstellingen uit de geschiedenis van De Bilt en Bilthoven. 

Dit jaar duikt het festival in de geschiedenis van MSD Animal Health, het veelbesproken productiebedrijf van pluimveevaccins in De Bilt. Het bedrijf heeft vele eigenaren en namen gehad, maar hoe is het eigenlijk begonnen?

Daarvoor moeten we naar 1932, toen diergeneeskundige Frans de Zeeuw. Hij kreeg vanwege bezuinigingen ontslag bij de faculteit diergeneeskunde van de Rijksuniversiteit Utrecht. Frans had zich gespecialiseerd in pluimvee en voorzag dat de pluimveesector snel zou groeien. In 1937 bouwde hij op de hoek van de Soestdijkseweg en de Groenekanseweg twee villa’s waar hij woonde en werkte in zijn laboratorium. Hij ontwikkelde hier kippenvaccins. Vijf jonge theatermakers nemen het plubliek tijdens HiStories mee naar gebeurtenissen rondom zijn laboratorium. Een mysterieuze duivenziekte, een badmeester met dode kuikens en ‘dokter de Zeeuw to the rescue’.

Ook op de andere locaties vertellen theatermakers, zangers, dansers en muzikanten verhalen. Dit jaar kunt u voorstellingen verwachten over het Hessingterrein, over villa Hawda in wijk Vogelzang, over het Broederschapshuis en over Berg en Bosch waar Judith Mendes da Costa woonde en werkte. De theatermakers zijn dit jaar: Bart van Gerwen, Theatercollectief Karavana, Jongerentheatergroep Masquerade, KunstenHuis Idea, Jorn Laponder, Jolijn Zwart, Wilde Eend producties, Gottfrid van Eck met Catching Cultures Orchestra en Niki Romijn met haar Talentklas Scholen in de Kunst.

Koop een kaartje en fiets op zaterdag- of zondagmiddag in groepjes langs de verschillende locaties. Er rijdt een bus voor wie niet fietsen kan. Kaarten voor dit bijzondere event koopt u via www.hetweeshuisvandekunst.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie