Afbeelding
.

Verhuizen IV - Zonder strijd, geen zege!

Column

Column Ike Bekking

Op zaterdag, een week geleden, werden de kasten in elkaar gezet, op zondag was het inpakken geblazen, maandagochtend werden de laatste losse spullen ingepakt en maandagmiddag gingen we ‘naar de overkant’. Dinsdag werd het groot materiaal verhuisd en op woensdag (Koningsdag) werden de laatste puntjes op de i gezet.

En donderdag... verkouden en kiespijn (niet piepen, wees blij) ... was het feest! Wat een complimenten en aardige reacties. Wat een betrokkenheid van iedereen, zelfs van hen die het spijtig vonden dat we Dudok gingen verlaten. En ja, het resultaat mag er zijn en heel eerlijk gezegd, als ik dan om me heen kijk naar de collega-winkeliers: wat is Bilthoven rijk aan mooie winkels. Op het gebied van mode en persoonlijke verzorging, interieur, lekkernijen, bloemen en horeca is Bilthoven echt dik in orde. En ik ben ongelooflijk trots dat ik daar deel van uitmaak. Wij maken het centrum, wij zelfstandige ondernemers. En als het zonnetje dan weer schijnt en de terrassen vol lopen dan is Bilthoven een paradijs.

Mijn nieuwe bovenbuurman vergrootte dat geluksgevoel. Hij hoorde van mijn glasvezelproblemen en bood spontaan zijn Ziggo aan. Ik kreeg de sleutel van zijn huis, kon in de meterkast, liet een gaatje boren, kabel er door, liet een deskundige ‘prutsen’ en hup; kassa, automatisering en pin deden het. Email lukt niet want Ziggo beveiligt de boel goed maar ook daar is een oplossing voor gevonden. En ondertussen werd ik te hulp geschoten door een Held uit de buurt. Daar kan ik niet te veel over verklappen maar nu gaan er deuren open die anders nog heel lang gesloten zouden blijven. En misschien, heel misschien kunnen we deze week weer op het oude vertrouwde KPN-netwerk.

advertentie