Afbeelding
vrij

Burgemeester stuurt Toekomststoel op reis door De Bilt

11 april 2024 om 15:48 Duurzaamheid

DE BILT Met een ‘toekomstgerichte’ bijeenkomst op donderdag 18 april om 16.00 uur in gemeentehuis Jagtlust te Bilthoven vragen de Grootouders voor het Klimaat De Bilt/Bilthoven aandacht voor een leefbare wereld voor volgende generaties. Burgemeester Sjoerd Potters zal de aftrap geven voor een reis die de Toekomststoel vanaf eind april tot eind oktober gaat maken door de gemeente De Bilt.

De Toekomststoel, een idee van schrijver en oud-politicus Jan Terlouw, is één van de middelen om klimaatbewustwording te stimuleren. In gedachten zitten op deze symbolische stoel kinderen met nog een toekomst voor zich.

Marianne Houkamp, lid van de kerngroep Grootouders voor het Klimaat De Bilt/Bilthoven, legt daarbij uit hoe de reis van Toekomststoel werkt: op alle tussenstops kunnen jong en oud hun klimaatwensen inbrengen.

Hoe dat werkt maakt Klimaatburgemeester Elke Rabé deze middag in Jagtlust duidelijk. Zij schrijft als eerste haar duurzame wens(en) voor De Bilt op een grote klimaatwenskaart. 

Vanaf 16.15 uur gaat het ‘voorprogramma’ over in een buitengebeuren op en rond het bordes van Jagtlust. Zoveel mogelijk kinderen en (groot)ouders zijn daar van harte uitgenodigd om klimaatburgemeester Elke Rabé uit te wuiven. Onder trompetgeschal zal zij mét de Toekomststoel wegfietsen voor de eerste reisetappe. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie