Verbinding maken hoe doe je dat?

25 maart 2024 om 14:00 Lokaal Deel je nieuws

Leer dat op 9 april om 14:00 - 16:00

De seniorenwegwijzers van de Algemene Seniorenvereniging Zeist (ASZ) horen tijdens gesprekken: “We willen zo graag contact, maar vinden het lastig om echt verbinding te maken en te houden”.

 Heb jij ook wel eens het idee dat anderen niet naar je luisteren? Of dat je geen “nee” kan zeggen? Zou je anders willen reageren? Of zou je jezelf simpel weg beter willen kunnen uitdrukken in een gesprek? Dan is de workshop “Verbindende Communicatie” iets voor jou!

Als mens zijn we altijd in contact met anderen. Soms verloopt zo’n contact vloeiend en ervaar je de verbinding. Een andere keer is het stroef en lijkt er een onoverbrugbare kloof te zijn. Op die momenten kan je op zoek gaan naar wat jou bezig houdt en dat zo naar buiten brengen dat er wel contact ontstaat.

Tijdens de workshop word je je bewust van het effect van interpretaties en oordelen. En je ontdekt hoe op een andere manier luisteren al maakt dat er meer begrip ontstaat. En waar begrip is, is verbinding. We doen dit op een speelse en luchtige manier.

Monie Doodeman, trainster en expert in verbindend communiceren is uitgenodigd om ons hierin mee te nemen. Zij is gecertificeerd trainster Geweldloze Communicatie sinds 2011 en woont en werkt in De Bilt e.o. Op haar website www.communicerenvanuitjehart.nl is meer informatie te vinden.

De workshop wordt gehouden op 9 april 2024 van 14.00 tot 16.00 uur in het Torenlaan Theater, Torenlaan 38 te Zeist. Aanmelden en kaartje kopen ad 6 euro kan via de website www.seniorenzeist.nl of in het Torenlaan Theater op dinsdagmiddag 2 april tussen 15.00 en 16.00 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie