Afbeelding
Rechtenvrij

Vaccinatiegraad in gemeente De Bilt

28 maart 2024 om 21:56 Lokaal Deel je nieuws

Met de huidige opleving van kinkhoest en mazelen zijn wij van GroenLinks benieuwd hoe het staat met de vaccinatiegraad in gemeente De Bilt en daarom heeft Leyla Ummels - Cavusoglu in de raadsvergadering van donderdag 28 maart vragen hierover gesteld.

Vanaf het jaar 2020 is de GGD gaan werken met een nieuw plan van aanpak om de vaccinatiegraad in De Bilt te verhogen. Deze aanpak heeft in 2020, 2021 en 2022 inderdaad gezorgd voor een verhoging van de vaccinatiegraad in gemeente De Bilt.

In 2023 is deze vaccinatiegraad weer gedaald en op dit moment zitten wij onder het landelijke niveau, namelijk op 87%. Een optimale vaccinatiegraad die grote uitbraken kan voorkomen is boven de 95%.

Wethouder Smolenaers heeft onlangs in een gesprek met het bestuur van de GGD aangegeven dat er een andere aanpak nodig is om de daling te stoppen, een aanpak die meer doelgroep specifiek is.In deze aanpak is alleen voorlichting niet genoeg, de doelgroepen moeten goed in kaart gebracht worden en per doelgroep zal er gekeken moeten worden wat de beste manier van communicatie en voorlichting zal zijn. Bijvoorbeeld interventies en het betrekken van mensen uit deze specifieke doelgroepen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie