De 1e boom wordt geplant in Temsamane, Rif
De 1e boom wordt geplant in Temsamane, Rif Stichting Riforest

Zeisters Stichting Riforest geeft startsein boomplantactie in de Rif met een ambitieus plan om 50.000 bomen, struiken en kruiden te planten!

9 november 2021 om 22:51 Lokaal Deel je nieuws

Zeist, dinsdag 9 november 2021 - Stichting Riforest uit Zeist zet zich in voor het ecologisch en economisch herstel van de Rif in Noord-Marokko. Op zondag 7 november vond de aftrap plaats van het nieuwe boomplantseizoen. Tijdens een wandeltocht door het Zeisterbos maakten de genodigden kennis met de stichting en haar doelen. De organisatie heeft een ambitieus plan om 50.000 bomen, struiken en kruiden te planten in het Rifgebied. Met dit plan wil Riforest toekomst en perspectief bieden aan de lokale bevolking. Middels een livestream werd gevolgd hoe in Temsamane (Rif) de eerste boom van dit jaar de grond in ging.

Het planten van de eerste boom vond plaats na een introductie van Stichting Perma Rif. Perma-Rif is een locals voor locals initiatief en draagt zorg voor onder meer de uitvoering van de boomplantweken. Abderafia El-Adnani: “Wij zijn Stichting Riforest en de donateurs heel dankbaar dat dit allemaal mogelijk wordt gemaakt”. De live verbinding zorgde voor een sensationeel moment van verbondenheid met de mensen in de Rif. Oprichter Aziz Kaouass: “Er ligt een kans voor ons hier in Europa om met deze mensen samen te werken en te bouwen aan een duurzame Rif”. Stichting RIforest en Perma Rif gaan nauw samenwerken, op gelijkwaardig niveau.

Riforest heeft tot doel arme boeren in het Rifgebergte te stimuleren en te ondersteunen om hun land ecologisch en economisch duurzaam te herstellen. Zij doen dit door het bieden van materiële ondersteuning, de overdracht van kennis en de toepassing van principes uit de Permacultuur: Zorg voor de aarde; Zorg voor de mens; Deel in overvloed.” 

Met de aftrap van zondag 7 november 2021 streeft Stichting Riforest ernaar om er dit jaar 50.000 bomen bij te plaatsen in meer dan 20 dorpen in het Rifgebied. De organisatie werkt aan projecten op het gebied van watermanagement, grondverbetering en composteren.

De stichting is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) en is dus afhankelijk van donaties.

Deelnemers wandeltocht: knuffelmoment bomen
Live verbinding met het Rifgebied voor het boomplantmoment
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie