Burgemeester Gilbert Isabella.
Burgemeester Gilbert Isabella. Annette Stolk - de Vries

Burgemeester Houten bedreigd vanwege asielzoekerskwestie, 53-jarige man aangehouden

10 april 2024 om 12:52 Maatschappelijk

HOUTEN Een 53-jarige man uit Houten is aangehouden omdat hij burgemeester Gilbert Isabella ernstig zou hebben bedreigd. Dit melden de politie en de gemeente op hun websites. Volgens de gemeente gebeurden de uitspraken van de verdachte ‘in de context van de besluitvorming over de Houten Hub, een plan voor het tijdelijk huisvesten van (Houtense) woningzoekenden, asielzoekers en drie maatschappelijke organisaties in Houten Oost’.

Wanneer de uitspraken gedaan zijn, is niet bekend gemaakt. De politie meldt: ,,De uitspraken van de man gaven aanleiding om aangifte te doen. Hierop is de recherche direct een onderzoek gestart.” Woensdag 10 april werd de verdachte aangehouden op verdenking van bedreiging en overgebracht naar het arrestantencomplex in Houten.

Op de site van de gemeente verklaart het college van burgemeester en wethouders de gemeente: ,,Het spreekt voor zich dat mensen kritiek mogen hebben, of het ergens mee oneens mogen zijn. Je mag ook boos zijn over plannen en hier uiting aan geven. Vrijheid van meningsuiting is een heel groot goed in onze democratie. Maar bedreigingen horen daar zeker niet bij! Dan wordt een belangrijke grens overschreden. Bedreiging is onacceptabel en daarom is hiervan aangifte gedaan. Het is van belang dat we op een normale en veilige manier ons werk kunnen doen en dat het democratisch proces doorgang kan vinden.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie