Afbeelding

Schrijversontmoetingen Marion Bloem en Özcan Akyol (Eus) bij KunstenHuis Idea

13 februari 2023 om 12:18 Mensen

BITLHOVEN In de Boekenweek komen twee schrijvers van formaat naar Theater Het Lichtruim! Op 8 maart Marion Bloem, die onder begeleiding van muzikanten zal voorlezen uit haar nieuwe boek Meisjes uit het dorp. En op 14 maart komt Özcan Akyol, die furore maakte met Eus. Beide avonden worden geleid door Bea Rigter van KunstenHuis Idea en zijn in samenwerking met De Bilthovense Boekhandel.

Marion Bloem
Begin dit jaar verscheen het laatste deel van het Indische drieluik van Marion Bloem: Meisjes uit het dorp. Deze roman staat centraal in de avond met Bloem. Het wordt een bijzondere avond vol mooie verhalen en livemuziek. De jeugd van Marion Bloem werd gekleurd door de verhalen die haar familieleden haar vertelden over hun vaderland Indonesië. In Meisjes uit het dorp blikt het hoofdpersonage terug op haar jeugd in de jaren vijftig en zestig: haar puberteit, jonge hartstocht, en de onverwerkte trauma’s van haar ouders.

Eus

“Plat, grof en zeer geborneerd”, zo beschrijft Özcan Akyol zichzelf. Eus is door zijn scherpe mening een graag geziene gast in talkshows en onlangs werd bekend dat zijn eigen boekenprogramma Eus’ Boekenclub dit jaar terugkomt. Zijn debuutroman Eus was als een blikseminslag in literair Nederland. Dit jaar verschijnt zijn derde roman. Meer dan de moeite waard om eens in gesprek te gaan met deze kritische, soms licht provocerende alleskunner met een groot gevoel voor humor!

Marion Bloem

Theater Het Lichtruim

Planetenplein 2

Woensdag 8 maart 20:00 uur.

Toegang: € 12,50

Eus

Theater Het Lichtruim

Planetenplein 2

Dinsdag 14 maart, 20.00 uur

Toegang: € 12,50

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie