Nieuwe textielcontainers in gemeente De Bilt

4 februari 2022 om 10:20 Natuur en milieu

Overal in gemeente De Bilt zijn ze al opgedoken: grote paarse containers. Dit zijn de nieuwste textielcontainers waarmee Biga Groep in onze gemeente het textiel gaat inzamelen. Donderdag 10 februari opent wethouder Anne Brommersma de textielinzameling in Maartensdijk. 

De textielinzameling in gemeente De Bilt is overgenomen door Biga Groep, het sociaal werkbedrijf waar de gemeente al op meerdere vlakken mee samenwerkt. Sinds begin dit jaar zijn de bestaande textielcontainers vervangen door de opvallende paarse containers. Die kleur is de herkenbare kleur voor textiel, zoals blauw dat voor papier, en oranje dat voor plastic (PMD) is.

Huis-aan-huis

Binnenkort start in De Bilt ook de huis-aan-huis-inzameling van textiel. Inwoners ontvangen een zak en een team van Biga Groep haalt deze op een vastgestelde datum op. Meer informatie hierover kunt u vinden in de app Afvalwijzer of www.debilt.nl/afval

Duurzame gemeente

Wethouder Brommersma hoopt dat de nieuwe containers een impuls geven aan de textielinzameling. “De Bilt is een duurzame gemeente. Ik ben blij dat we nu nog meer mogelijkheden hebben om goed te recyclen. Door textiel goed te verzamelen en te verwerken kunnen we grondstoffen behouden. Veel kan worden hergebruikt via bijvoorbeeld kringloopwinkels en van het overige materiaal kan weer iets nieuws gemaakt worden.”

Verwerking

De inhoud van de containers wordt gesorteerd bij een sorteerbedrijf die de kleding zoveel mogelijk verkoopt in eigen kringloopwinkels. Daarvoor worden de containers leeggehaald door medewerkers van Biga Groep. Dat levert werkgelegenheid op voor inwoners voor wie het hebben van een baan niet altijd vanzelfsprekend is.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie