Enthousiaste vrijwilligers bij het Thomashuis in Maartendijk.
Enthousiaste vrijwilligers bij het Thomashuis in Maartendijk.

Vrijwilligers maken het verschil tijdens NLdoet

21 maart 2024 om 09:47 Overig

DE BILT Afgelopen weekend kwam een groot aantal vrijwilligers van gemeente De Bilt bijeen om deel te nemen aan NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland.

Het belang van vrijwilligerswerk reikt verder dan alleen het vervullen van taken en een bijdrage leveren aan de gemeenschap. Vrijwilligers geven aan vooral voldoening en waardering te voelen. Een vrijwilliger die deelnam aan de NLdoet activiteiten van Bij de Tijd van Silverein in De Bilt, deelde haar ervaring: “Het is vooral erg leuk om te doen. Ik zou graag vrijwilligerswerk willen doen, maar met werk, een gezin en een druk leven kom ik er niet aan toe. NLdoet geeft mij de kans om alsnog mijn steentje bij te dragen.”

‘Vrijwilligers maken het verschil’

Zowel bij Silverein als bij het Leendert Meeshuis waren de vrijwilligers zo enthousiast dat zij al voor de lunch klaar waren met het schoonmaken en opruimen van de afdeling. Hierop besloten ze na de lunch heerlijk met de bewoners te gaan wandelen.

Op zoek naar vrijwilligerswerk? Kijk dan op de website www.vrijwilligerscentraledebilt.nl. Voor hulp of vragen kun je bij Ria terecht. Zij is elke dinsdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur bij MENS aanwezig op de Molenkamp 60, De Bilt. Of mail naar vrijwilligerscentrale@mensdebilt.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie