Afbeelding
Rewolf

Jongeren zoeken vaker hulp

11 april 2024 om 11:45 Overig

DE BILT/ZEIST Jongeren hebben het momenteel niet makkelijk. Eén op de zes ervaart problemen. Dat uit zich in lusteloosheid, negatief zelfbeeld, vermoeidheid, depressie, gebrek aan sociale contacten en nog meer. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat praten, erkenning en steun helpt.

REWOLF begeleidt jongeren van 14-22 jaar. Oprichter Ralph van Pommeren deelt zijn verhaal. Hij was ruim 20 jaar actief in het bedrijfsleven in verschillende managementfuncties. Toch was het bedrijfsleven niet de plek voor hem met een aantal jaren geleden een carrière-switch tot gevolg. Morele ambitie als drijfveer.

Waarom jongeren? In de overgang naar volwassenheid verandert er veel. Dat kan verwarrend zijn. Er zijn culturen met een initiatie naar volwassenheid. Dat brengt duidelijkheid in de verwachting. Dat kent onze cultuur niet. Er is geleidelijkheid. Dat maakt het als puber -en ook zeker als ouder- niet altijd makkelijk in de verwachting over thema’s als verantwoordelijkheid, zelfredzaamheid en zelfstandigheid.

Hoe eerder je in contact bent met jezelf en het lef vindt om dat ook te laten zien, hoe meer resultaat in jouw verdere leven in autonomie, veerkracht, vrijheid, plezier en geluk. Daar willen we in bijdragen.

Hoe bereiken jullie dat?We zijn met name actief in individuele begeleidingstrajecten binnen de particuliere markt. Daarnaast zijn we nu met een aantal scholen in een vergevorderd stadium om een bijdrage te mogen leveren. Een programma met creatieve werkvormen gegeven door vakspecialisten met als doel te groeien in tevoorschijn komen, kwetsbaarheid, zelfvertrouwen, creëren, samenwerken en nog veel meer.

Welke problemen komen jullie tegen? Pesten, motivatieproblemen op school of gestopt met school. Niet weten wat je wil. Problemen met ouders of vrienden. ‘Verkeerde’ vrienden en gebruik van drugs en alcohol. Nergens meer lol aan beleven. Gebrek aan zelfvertrouwen. Angst hebben om dingen aan te gaan.

Hoe pakken jullie het aan? Onze begeleiding gaat over eerlijk zijn naar jezelf (en ander). Deze eerlijkheid is welkom in alle vormen. Dat vraagt lef. Daar ligt de sleutel. Het onderzoek naar jouw verlangen en daarvoor gaan staan. Vervolgens bepalen wat je gaat doen. Hoe je verantwoordelijkheid neemt. Steeds weer drie stappen: Verleden (analyse), Heden (verlangen), Toekomst (actie). We begeleiden vanuit modellen uit de transactionele analyse, het familiesysteem en NLP. Het uitgangspunt is altijd liefdevol, nieuwsgierig en welkom voor wat er is. Samen in de spiegel kijken en ontdekken wat waar is.

Wat valt er opWe worden steeds meer gevraagd door ouders voor begeleiding van henzelf. Dit heeft positieve invloed op de groei van het kind. Dit kan of in een ouder-kind traject. Dit zijn sessies samen met uw kind. Of een individueel traject als ouder, wat bereidheid vraagt om naar jezelf als ouder te kijken.

Dit artikel wordt u aangeboden door: REWOLF | Begeleiding voor jongeren, Museumlaan 2, 3581 HK Utrecht
Website: www.rewolf.nl
E-mail: info@rewolf.nl
Telefoon: 085-3035383

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie