rubriek Hospice januari

Overig

Uit het leven, in het hospice

Zwarte koksjassen

Wij werken al jaren samen op de dinsdagavond als kok en met de jaren wordt het steeds professioneler en beter in de keuken. Voor de hygiëne horen daar natuurlijk ook koksjassen bij en Demeter schaft prachtige en best grote zwarte koksjassen aan.

Zoals altijd gaan wij rond drie uur langs de patiënten om te vragen wat zij willen eten die avond. Vol trots doen wij onze nieuwe koksjassen aan in de verwachting dat de patiënten ons dan direct herkennen als de koks.

Wij komen de kamer binnen en zien een verschrikte blik ons aanstaren. Wij horen later van de verpleging dat de patiënt dacht dat wij twee mannen van de uitvaartonderneming waren, enkele dagen te vroeg zeg maar…

Dat was dus de eerste en de laatste keer, wij dragen de zwarte koksjassen alleen nog in de keuken.

Hans en Thomas, koks

In ‘Uit het leven, in het hospice’ krijgen we maandelijks een kijkje achter de deuren van het Hospice Demeter. Elke keer beschrijft een van de vrijwilligers een leuk, mooi of ontroerend moment, die hij of zij heeft meegemaakt.

www.hospicedemeter.nl

advertentie