Afbeelding

Weer naar het werk: eindelijk weer echte verbinding

31 maart 2022 om 16:00 Overig Deel je nieuws

Verkiezing Koffiecorner van het jaar 2022 in teken van sociale ontmoetingsplek

Zoetermeer, 31 maart 2022 – Thuiswerken hoeft niet meer. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat we de werkplek in de coronaperiode vooral zijn gaan waarderen als sociale ontmoetingsplek. Fortune Coffee richt zich daarom met de jaarlijkse verkiezing voor Koffiecorner van het jaar op de beste ontmoetingsplek op het werk.

Van contact via internetverbinding naar echte verbinding

Uit onderzoek van TNO uit maart 2021, blijkt dat bijna de helft van de ondervraagde werknemers graag zowel thuis als op de werkplek werkt. Thuiswerken voor de nodige concentratie en op locatie om elkaar te ontmoeten. Alleen maar thuiswerken, zorgt namelijk voor lagere teamverbinding en daarmee minder werkgeluk. Dit blijkt uit onderzoek uit februari 2021 door Moneypenny, Nyenrode Business Universiteit en de Open Universiteit. Lagere teamverbinding heeft daarom ook grote impact op het functioneren op het werk. Tegen NU.nl zegt arbeidspsycholoog Tosca Gort: “We hebben behoefte aan ‘softe gesprekken’ bij het koffiezetapparaat. We willen weer samen koffiedrinken omdat dit de momenten zijn waarop verbinding ontstaat.”

Koffiecorner als sociale ontmoetingsplek

Aangezien we behoefte hebben aan een sociale ontmoetingsplek, is een fijne plek op het werk die bedoeld is om collega’s te ontmoeten belangrijker dan ooit. Dit is meestal de koffiecorner. Koffie verbindt, blijkt uit een veelgeciteerd onderzoek uit 2008 van onderzoekers William en Bargh. Fysieke warmte die afkomstig is van bijvoorbeeld een kop koffie in de handen, veroorzaakt interpersoonlijke warmte. Een warme drank zorgt voor een warm beeld van onze gesprekspartner en warm gedrag tegenover hen.

Back to work

De jaarlijkse verkiezing Koffiecorner van het jaar van Fortune Coffee staat in 2022 in teken van de sociale ontmoetingsplek. Om kans te maken op de titel sturen bedrijven een foto in van hun favoriete plek om een praatje te maken met elkaar. Fortune vraagt daarnaast een kleine toelichting over waarom ze blij zijn om weer op het werk koffie te kunnen drinken met collega’s. Fortune kiest in elke regio een winnaar en één landelijke winnaar. Voor regionale winnaars verzorgt Fortune Coffee een gezellig moment met een koffietrailer. De landelijke winnaar ontvangt een uitgebreide lunch; ook zo’n moment om te verbinden met elkaar. Deelnemers kunnen hun foto en toelichting insturen via www.fortune.nl/koffiecorner

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie