benefietconcert voor oekraïners in de partnergemeente miescisko

14 april 2022 om 16:56 Overig Deel je nieuws

Miljoenen mensen zijn de oorlog in Oekraïne ontvlucht. In Nederland worden alle zeilen bijgezet om Oekraïense vluchtelingen een tijdelijk onderkomen te verschaffen. Ook binnen de gemeente De Bilt worden vluchtelingen opgevangen, in het gemeentehuis, in hotels en op gastadressen. Inwoners en maatschappelijke organisaties zijn daarnaast uiteenlopende hulpinitiatieven gestart.

Inzamelactie voor onze partnergemeente Burgemeester P. Renn van onze partnergemeente Miescisko in Polen, heeft ons om hulp gevraagd.  Polen wordt immers overspoeld met meer dan 2,5 miljoen ontheemden uit de Oekraïne die maar heel weinig hebben kunnen meenemen. Er is dus behoefte aan van alles. Vanuit onze gemeente willen we graag een financiële bijdrage leveren om deze mensen te ondersteunen. Dat helpt Miescisko nu het meest.

Benefietconcert op 23 april De komende maanden organiseert Stichting Razem samen met andere organisaties verschillende activiteiten om geld op te halen voor dit doel, te beginnen met een benefietconcert van de Koninklijke Biltse Harmonie (KBH) op zaterdag 23 april van 20.00 tot 22.00 uur in het Verenigingsgebouw de Harmonie, Jasmijnstraat 6B, 3732 EC De Bilt. Kaarten via promotie@biltseharmonie.nl of aan de zaal. De toegangsprijs van deze avond bedraagt 7,50 Euro p.p. 

Andere activiteiten worden momenteel voorbereid. Indien u ideeën heeft die kunnen bijdragen aan onze verdere acties vernemen we dat heel graag van u op contact@stichtingrazem.nl.                                 Deze actie wordt uitgevoerd in samenspraak en goed overleg met de gemeente De Bilt. Burgemeester S. Potters ondersteunt deze acties en hij zal dit benefietconcert openen.                    

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie