Afbeelding
Jan Vonk Noordegraaf

(Online) Lentemarkt: bestellen t/m 30 april en afhalen (met leuke activiteiten) / bezorgen op zaterdag 7 mei

25 april 2022 om 11:35 Overig Deel je nieuws

Tot en met zaterdag 30 april en op zaterdag 7 mei organiseert commissie Oost-Europa uit Maartensdijk een (online editie van de) Lentemarkt. Daarvoor is een tijdelijke webshop gemaakt: https://www.lentemarktonline.nl/. Deze webshop is tot en met 30 april open. Naast de webshop is er een gezellige afhaalochtend met enkele activiteiten.

Omdat door de onzekerheid i.v.m. corona en korte voorbereidingstijd ook dit jaar de jaarlijkse Lentemarkt bij zorgboerderij Nieuw Toutenburg niet volledig door kan gaan heeft de commissie een webshop gemaakt waarop producten van de zorgboerderij, etenswaren, banket, fruit, stroopwafels, boeken, cupcakes, puddingbroodjes, bakmixen, vlees, sap, kaas en noten, schoonmaak- en verzorgingsmiddelen, beenmode, cadeau’s en nog veel meer te bestellen is. De meeste producten zijn afkomstig van standhouders die gewoonlijk deelnemen aan de Lentemarkt. Diverse bedrijven uit de wijde omtrek met een veelheid aan producten. Ook wordt de geslaagde hortensia-actie van vorig jaar herhaald. De hortensia’s komen vers van de kweker en zijn te bestellen via dezelfde webshop.

Op zondag 8 mei is het Moederdag. Op de webshop is ook daarvoor genoeg leuks te bestellen.

Goed doel 

De opbrengst van de Lentemarkt komt, mede met dank aan de sponsoren, ten goede aan de (nood)hulp die stichting HCR in Bacau (Roemenië) verleent. De doelen van deze noodhulp zijn: kinderen binnen het gezin houden, zorgen dat kinderen naar school blijven gaan, (re)integratie van kinderen of jongeren in hun school, opname van kinderen in tehuizen tegengaan en voorkomen van het uiteenvallen van gezinnen. Jaarlijks nemen aan dit sociale project meer dan 1000 mensen deel. Sinds de oorlog zet de HCR zich ook in om vluchtelingen te helpen. Er zijn plaatsen gecreëerd in eigen gebouwen en verder wordt er veel geregeld om de vluchtelingen van de meest basale levensbehoeften te voorzien. Uiteraard brengt dit ook de nodige kosten met zich mee. De Lentemarkt zal dan ook een deel van de opbrengst hiervoor bestemmen.

Afhaalochtend/Lentemarkt 

Bezorgen of afhalen van de bestelde producten op het terrein van de zorgboerderij (Nieuw Toutenburg, Dorpsweg 85, Maartensdijk) is op zaterdag 7 mei (van 10 - 14 uur). 

Naast het afhalen van uw bestelling, of als u niets heeft besteld, is iedereen ook van harte welkom bij Zorgboerderij Nieuw Toutenburg op zaterdag 7 mei. Er zijn tijdens de afhaaltijden namelijk ook een paar kraampjes en activiteiten, zoals een kraampje met verse aardbeien (met slagroom), ijs, lekkere hamburgers die u mee kunt nemen of ter plekke op kunt eten en er is weer een springkussen voor de kinderen! Ook is er lekkere koffie van vers gemalen bonen. 

En natuurlijk zijn er allerlei dieren te bewonderen op de zorgboerderij. De schapen worden geschoren om 13:00u, altijd leuk om te zien!

Van harte welkom op de (online) Lentemarkt!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie