Afbeelding
Nationaal Ouderenfonds

Sport en ontmoeting voor ouderen in De Bilt

Overig

De Bilt Op 22 juni zijn ouderen uit De Bilt en Bilthoven welkom bij sportvereniging FC De Bilt om gratis kennis te maken met activiteiten binnen De Derde Helft. De Derde Helft is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds voor mensen die actief in het leven (willen blijven) staan en heeft als doel om van de sportkantine een ontmoetingsplaats te maken. Niet alleen voor sport en spel, maar ook voor een kop koffie en een goed gesprek. 

Ontmoetingsplek in De Bilt

Iedereen is bij FC De Bilt van harte welkom om elkaar vrijblijvend te ontmoeten en mee te doen met activiteiten die georganiseerd worden door vrijwilligers, zoals bord- en kaartspelen, walking voetbal, darten, dansen op muziek en jeu de boules. FC De Bilt stelt haar deuren elke woensdag open van 10:00 tot 12:30 uur op Weltevreden 1. Aanmelden voor de kick-off of voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dennis Voolstra via 06-21 88 35 22 of dennisvoolstra1993@gmail.com.

De ouderencommissie van FC De Bilt organiseert vanaf de kick-off wekelijks tal van sportieve en niet-sportieve activiteiten voor alle 55-plussers uit De Bilt en Bilthoven. Zij werkt daarin samen met diverse maatschappelijke partners zoals MENS De Bilt.

Programma kick-off 

> 09:30 uur - Inloop met koffie en thee

> 10:00 uur - Opening, activiteiten zoals dansen op muziek, jeu de boules, diverse kaartspellen

> 12:30 uur - Afsluiting 

Voor wie is De Derde Helft?

Binnen De Derde Helft organiseren clubs activiteiten in de sportkantine, waaraan zowel leden als niet-leden deel kunnen nemen. Op deze manier vergroot de club de maatschappelijke waarde en wordt er saamhorigheid ervaren, zonder per se een sport uit te oefenen. Zo hebben zowel de vereniging als de deelnemers profijt van De Derde Helft.

Over het Nationaal Ouderenfonds

Het Nationaal Ouderenfonds zet zich samen met partners, donateurs en vrijwilligers in voor een samenleving waarin geen enkele oudere zich eenzaam hoeft te voelen. Onze activiteiten zijn laagdrempelig en gericht op ontmoeting. Zo helpen wij ouderen om op een actieve manier ouder te worden. Ook stimuleren we de samenleving om een leeftijdsvriendelijke omgeving te zijn. Want ouder worden doe je samen!

advertentie