Schot Robin Gerritsen
Schot Robin Gerritsen Fred van Ettikhoven

Goed spelend DOS Westbroek komt net iets te kort tegen KV Tempo

11 september 2022 om 15:49 Overig Deel je nieuws

Zaterdag 09-10 mocht DOS Westbroek de eerste wedstrijd in de Hoofd Klasse al direct aantreden tegen League degradant KV Tempo uit Alphen ad Rijn. Na vorig jaar een grandioos seizoen te hebben gespeeld, was dit een mooie vuurdoop voor het team van Coach van Brenk. En ook langs de lijn is men erg benieuwd wat dit jaar gaat brengen.

De selectie van DOS Westbroek is in vergelijking met het vorig seizoen nauwelijks gewijzigd.  Eline Geurts is afgezwaaid en Lisa Rademakers heeft, na een zwangerschapsverlof,  haar schoenen weer opgepakt. Verder is de selectie aangevuld met Floyd van Keulen die afkomstig is van Dalto uit Driebergen.

Een niveau hogeren het wat meer fysieke spel,  bracht toch wat spanning in het team van DOS. Zeker in de begin fase was het team wat zoekende, tegen Tempo dat al wat langer weet hoe de hazen op dit niveau lopen.

DOS kan tot halverwege de eerste speelhelft, KV Tempo aardig volgen. Maar moet dan toch met een

8 -4 achterstand  aan de thee. Met wat meer zelfvertrouwen, de wil om te winnen en de bravoure van het vorig seizoen zit er echt meer in.

In de 2e speelhelft bij een 14-7 achterstand lijkt het kwartje te vallen. Na wat tactische wijzigingen lijkt ineens de spirit terug in de ploeg. DOS weet terug te komen tot 16-15 maar lijkt af en toe dan toch wat snel afgeleid bij arbitrale beslissingen. Bij een 18-17 voorsprong,  speelt KV Tempo de wedstrijd,  tegen een in de tweede helft goed spelend DOS, professioneel uit.

Fred van Ettikhoven

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie