Afbeelding
MajankaFotografie

1e prijs voor Bilthovense Eline Liselotte bij regiofinale Prinses Christina Klassiek Concours

7 maart 2023 om 15:51 Overig

VEGHEL/BILTHOVEN Afgelopen weekend deden bijna 60 jonge, klassieke musici mee aan het Prinses Christina Klassiek Concours in regio Zuid 1. Zowel de voorrondes op vrijdag en zaterdag als de regiofinale op zondag vonden plaats in CHV Noordkade in Veghel. De vakjury selecteerde uiteindelijk zes regiofinaleoptredens. Drie optredens werden beloond met de Halve Finale Prijs. Deze winnaars zien we terug in de Nationale Halve Finale op 1 april in Den Haag. Eén van de gelukkigen is de 12-jarige Eline Liselotte van Dijk. 

Het jonge viooltalent deed mee in categorie 1b van de competitie - voor de allerjongste deelnemers - en werd door de vakjury beloond met een 1e prijs. Ze mag door naar de Halve Finale in Den Haag en wint concertkaarten voor de philharmonie zuidnederland. Daarnaast mag ze als solist optreden met het Amersfoorts Jeugd Orkest. Het Prinses Christina Concours stimuleert jongeren om muziek te maken en helpt hen hun talenten te ontwikkelen. De finalisten winnen prijzen, maar ook degenen die niet doorgaan naar de Halve Finale maken kans op een prijs. Alle finalisten van de concoursen krijgen daarnaast toegang tot de PCC Academy, het educatieve programma van het Prinses Christina Concours vol met trainingen en workshops over muzikantschap en de beroepspraktijk van de professionele muzikant. Ook Eline Liselotte mag hier aan mee doen. 

Met de regioconcoursen biedt Het Prinses Christina Klassiek Concours een bijzonder podium aan de deelnemers. Het concours in Veghel is het vierde van zes regioconcoursen in heel Nederland. Regio Zuid 1 beslaat de provincies Gelderland, Noord-Brabant, het Belgische Oost-Vlaanderen en Utrecht. In totaal doen dit jaar ruim 300 jonge musici mee aan het Prinses Christina Klassiek Concours. Alle deelnemers spelen of zingen tijdens de selecties tien minuten voor jury en publiek. Ze krijgen feedback en maken kans op mooie prijzen. De regiofinalisten maken daarnaast kans op een plek in de Nationale Halve Finale en vervolgens de Nationale Finale die op 22 april plaatsvindt in Amare Den Haag. Het is dit jaar de 56e keer dat het concours georganiseerd wordt.

Kijk voor de gehele uitslag en meer informatie op www.christinaconcours.nl, www.facebook.com/christinaconcours of op Instagram via @pcconcours. 

Algemene ondersteuning Klassiek Concours 2023

Fonds voor Cultuurparticipatie, BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling, Evert Snel, Porticus, Dioraphte, Stichting de Weille Ogier, Prins Bernhard Cultuurfonds, BNG Cultuurfonds

Regionale ondersteuning Klassiek Concours 2023 

Gemeente Meierijstad, Stichting Nelissen-Smit Fonds

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie