Afbeelding

Bilthovense Maestro op het Vinkenplein

28 mei 2023 om 12:32 Overig

BILTHOVEN Op zondag 4 juni om 14:00u gaat de Tweede Bilthovense Maestro van start op het Vinkenplein. In deze tweede editie nemen acht bekende en minder bekende deelnemers uit de gemeente deel voor het Nederlands Brandweerorkest (NBO).

Kees Diepeveen (De Vierklank), Bart van Gerwen (Wind Mee Werken), Ton Engels (oud-politie), Gijsbert van der Linden (pianist bij meerdere samenwerkingen), Anne Marie ’t Hart (wethouder), Ronald van Leeuwen (HF Witte Centrum), Olivier de Jonge (familie van orkestlid) en Anke van Doleweerd (Toneelvereniging Steeds Beter) gaan op 4 juni de strijd met elkaar aan. Voordat de Maestro plaats gaat vinden, krijgen de deelnemers een workshop dirigeren van Lucienne de Valk, dirigent van het NBO. Tijdens de Maestro beslist de deskundige jury, bestaande uit Ruut te Velthuis en Anita van Soest, welke twee kandidaten doorgaan naar de finale.

De kandidaten mogen uit een selectie muziekstukken uit verschillende genres kiezen welk stuk zij willen dirigeren. Zo kunnen Thriller en Smoke on the water, maar ook Wilhelm Tell en de Can Can zomaar voorbij komen op 4 juni. In de finale komt I Will Survive twee keer op de lessenaar, de finalisten dirigeren verplicht hetzelfde werk. De winnaar zal de trofee uit handen van de Kinderburgemeester mogen ontvangen.

Het NBO hoopt op een prachtige zondag met mooie muziek en veel publiek. Komt u ook ‘onze’ Maestro’s aanmoedigen op hun weg naar de titel Tweede Bilthovense Maestro? U bent welkom op zondag 4 juni om 14:00u op het Vinkenplein in Bilthoven!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie