Afbeelding

Strijd om titel ‘Beste Scoutingploeg van Nederland’ barst los!

24 mei 2023 om 13:47 Overig

BAARN Tijdens het Pinksterweekend verzamelen zich honderden scouts uit heel Nederland in Baarn om te strijden om de titel ‘Beste Scoutingploeg van Nederland’. Zij gaan deze uitdaging aan tijdens de Landelijke Scoutingwedstrijden (LSW), waarbij een bijzonder thema ieder jaar de rode draad door de wedstrijden vormt.

De deelnemers die zich wisten te plaatsen voor deze landelijke wedstrijden, hebben tijdens de voorrondes al duizenden scouts achter zich gelaten. Veel scouts in de leeftijd van 11 tot 15 jaar doen jaarlijks mee aan de Regionale Scoutingwedstrijden. De beste ploegen plaatsen zich voor de LSW en vertegenwoordigen op dit evenement hun regio. Ze moeten dit weekend zonder begeleiding doen, waardoor goede samenwerking erg belangrijk is. De scouts stellen zich sociaal op en verleggen hun grenzen. Zo ontwikkelen ze zich tot zelfstandige jongvolwassenen. Tijdens het weekend van 27 tot en met 29 mei worden de scouts getest op échte Scoutingvaardigheden, zoals kamperen, koken en het lopen van een hike. Daarnaast komen ook theater, sport en creativiteit aan bod. Een uitdagend Scoutingprogramma is enorm breed! 

Winnaar

De winnaar van de LSW mag zich niet alleen ‘Beste Scoutingploeg van Nederland’ noemen, maar tevens het Scoutingwisselschild in ontvangst nemen. De oorsprong van de LSW gaat ver terug. Al in 1924 werden er wedstrijden georganiseerd om te bepalen wie er naar de wereldkampioenschappen Scouting mocht, destijds in Denemarken. De succesformule is uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend evenement waar duizenden scouts uit Nederland aan deelnemen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie