Afbeelding
Foto: Unsplash

Creatieve dingen doen met hout

24 februari 2022 om 07:29 Partnercontent

Hout vind je vaak terug in Ikea meubels of in de kachel. Maar je kunt zelf nog veel meer doen met dit materiaal. Van zelf houten meubels maken tot een opkomend Scandinavisch spel spelen, er zijn verschillende mogelijkheden. In dit artikel hebben we voor jou een aantal creatieve hobby’s met hout op een rij gezet. Wie weet zit jouw nieuwe favoriete hobby hier wel tussen. Wel oppassen voor splinters!

Houtsnijden

Heb je hout en een mes in huis? Dan kun je al beginnen met het uitoefenen van houtsnijden. Bekijk een van de talloze instructievideo’s op YouTube en begin met deze creatieve bezigheid. Het kost wel wat tijd om het onder de knie te krijgen, maar als je eenmaal zover bent maak je de mooiste creaties. En hoe leuk is het om met kerst en op verjaardagen jouw zelfgemaakte cadeaus te geven!

Houten meubels maken

Recyclen is helemaal hip. Wil jij ook meegaan in deze trend? Gebruik dan oud hout, zoals sloophout of oude houten meubelstukken. Hiermee ga je jouw eigen houten meubels maken. Het is verstandig om eerst een bouwtekening te maken waarop je de correcte afmetingen tekent. Na een aantal ‘mislukte’ meubelstukken zul je het snel onder de knie krijgen. Je kunt de meubels ook bekleden met mooie stoffen.

Houten bouwpakketten

Zijn houten meubels een te groot project voor jou? Probeer dan eens bouwpakketten voor volwassenen! De bouwpakketten zijn gemaakt van multiplex, wat weer bestaat uit verschillende lagen hout die op elkaar zijn gelijmd. Deze bouwpakketten bewijzen maar weer dat knutselen niet alleen voor kinderen is. Je kunt van alles in elkaar zetten: van een sprookjesachtige koets tot een stoere raceauto. Aan de hand van een duidelijke handleiding breng jij de miniatuur tot leven. Bij BuilDIY kun je uit meer dan 100 kits kiezen!

Kubben

Kubben, ook wel vikingschaken genoemd, wordt steeds populairder. Dit Zweedse buitenspel is volledig gemaakt van hout. Het is de bedoeling dat je de houten blokken van de tegenstander omver gooit met jouw houten stokken. Vandaar ook de naam ‘kubb’, wat ‘houten blok’ betekent in het Gotlandse dialect. Je kunt het spel op verschillende websites kopen en het wordt vaak geleverd in een handige zak. Neem het spel mee naar het strand of de camping. Lukt het jou om de koning omver te werpen?

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie