Afbeelding
Foto Freepik

Deze verzekeringen zijn onmisbaar voor elke ondernemer

Partnercontent

Als ondernemer heb je al genoeg kosten aan je bedrijf. Je wilt je dus zeker niet oververzekeren. Maar je wilt ook niet voor hoge kosten komen te staan wanneer er zich een situatie voordoet. Daarom is het goed om naar goede verzekeringen te kijken voor je bedrijf en personeel.

Verzuimverzekeringen voor wanneer personeel ziek wordt

Je hoopt natuurlijk dat het niet gebeurt, maar wanneer iemand van je personeel ziek wordt, kan dit flink in de papieren lopen. Met een verzuimverzekering voorkom je hoge kosten die je kunt hebben wanneer iemand van je personeel langdurig ziek wordt.

Je bent als werkgever verplicht om een ziek personeelslid twee jaar lang door te betalen. Dat bedrag kan dus flink op lopen en met een goede verzekering ben je gedekt voor deze kosten. Het loon van een zieke werknemer wordt doorbetaald door de verzekering.

Bedrijfspand- en inventarisverzekering

Heb je een bedrijfspand? Dan is het verstandig om deze goed te verzekeren. Je weet nooit wat er gebeurt. Het kan ook zijn dat je in het pand of een loods een flinke voorraad met producten hebt staan. Ook deze wil je goed verzekeren. 

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Wanneer je je bedrijf in je eentje runt, ben je ook alleen verantwoordelijk voor jezelf. Maar zodra je personeel in dienst neemt, ben je ook verantwoordelijk voor je personeel tijdens werktijd. Het is daarom erg belangrijk dat je goed verzekerd bent voor je personeel.

Met deze verzekering dek je namelijk de schade die toegebracht worden aan anderen door jou zelf, je personeel of door de producten die levert of produceert. Deze verzekering is niet verplicht, maar het zou niet verstandig zijn om geen aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Schadeclaims kunnen namelijk flinke kosten met zich mee brengen.

Nabestaandenverzekering

Wil je je personeel goede secundaire arbeidsvoorwaarden bieden? Dan is de nabestaandenverzekering een goede optie om naar te kijken. Met deze verzekering zorg je ervoor dat wanneer er iets met je personeel gebeurt, waardoor deze komt te overlijden, de nabestaanden een goede uitkering krijgen.

Een verzekering als deze kan voor personeel een reden zijn om bij jou in dienst te treden. Ze zien dat je zorgt voor je werknemers en dat is belangrijk voor veel werknemers. 

Expatverzekering

Deze verzekering is alleen van belang als je personeel hebt dat naar het buitenland reist voor zaken. Of als je personeel hebt dat in het buitenland gestationeerd is. Je verzekert hiermee de kosten van ziekte, tandheelkunde, ongevallen en arbeidsongeschiktheid.

Het is altijd goed om naar je persoonlijke situatie te kijken, als het gaat om verzekeringen. Lees je daarom goed in of laat je adviseren.

advertentie