Afbeelding
Foto Unsplash

Dé manieren om goed personeel te vinden in een krappe arbeidsmarkt

Partnercontent

Goede mensen zijn schaars, een gezegde wat altijd al van kracht was. Maar vandaag de dag is deze uitspraak misschien nog wel meer van toepassing dan eerst. Voor veel ondernemers is het vandaag de dag een uitdaging om het personeelsbestand vullend te krijgen, en dan ook nog het liefst met mensen van kwaliteit. Hoe je dit doet? Hier dé effectieve tips op een rij!

Passief zoeken

Een manier die nog altijd werkt om personeel te vinden? Een old school vacature plaatsen. Hier reageren nog altijd veel personen op, en het levert vaak mooie reacties op. Niet iedereen loopt er namelijk mee te koop dat hij of zij een andere baan wil. Een vacature kan dan een mooie anonieme uitnodiging zijn om in contact te komen met potentiële nieuwe werkgevers. 

Zorg er wel voor dat jouw vacature er écht uitspringt, dit kan zo creatief en inspirerend zijn zoals je zelf wilt. Van filmpjes, video’s tot foto’s; alles mag! Mocht je zelf niet over deze skills beschikken, huur hier dan een bureau voor in. Zij kunnen jouw boodschap ongetwijfeld goed over brengen. Denk er ook aan om deze op onverwachte plekken zoals social media te plaatsen, ínclusief een promotie hiervan. Sommige mensen zijn niet actief op zoek, maar raken geïnspireerd door een toffe vacature die ze toevallig op social media tegenkomen.

Actief zoeken

Naast passief zoeken kun je ook actief op zoek gaan. Er zijn sites waar ze een cv database hebben waar jij zelfstandig in kunt zoeken. Focus dan niet alleen op de werknemers die al de perfecte CV hebben, maar juist ook op die pareltjes die een perfecte CV kunnen opbouwen. Lijkt iemand zeer intelligent, divers en leergierig? Dan is het tijd om actie te ondernemen en deze persoon uit te nodigen. Wellicht staat hij of zij open voor een carrièreswitch. Biedt hem of haar die mogelijkheid aan om de overgang te maken van de ene naar de andere sector, door samen een ontwikkelplan op te stellen. Een investering die zich bij goed personeel ongetwijfeld uitbetaalt!

Goed personeel is schaars, maar zeker niet onvindbaar. Je moet alleen de juiste plekken en potentie kennen. Wanneer jij goede mensen spot, ga dan kijken of je ze verder kunt helpen met ontwikkelen. Een tip die je veel hoort maar wij je afraden; het personeelsbestand van de concurrent doorspitten. Vroeg of laat komt dit je duur te staan en zal de concurrent ook bij jou gaan kijken. En je maakt je er niet populair mee!

advertentie
advertentie